Kilépett a Jobbik négy képviselőjelöltje az ellenzéki összefogásból Győrben. Egyikük, Fodor Roland internetes bejegyzése szerint „az ellenzéki moslékszövetség elveszítette a képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is". Hozzátette, hogy kilépésük hónapok óta tervezett volt, „nincs köze a DK országos pártközpontja által megrendelt, a fideszes polgármestert ocsmány módon lejárató anyagokhoz".

Az összefogáshoz azért csatlakoztak – írja -, mert így terveik szerint a nemzetellenes baloldali pártok nem tudnak külön-külön frakciót alakítani az új közgyűlésben; ehhez pedig szükséges volt pár hónapig belemenniük - minden jóérzésű polgár döbbenetére – ebbe a proletár rémálomba. Hozzátette, hogy 

értelmes magyar ember nem támogathatja a gyurcsányista erők megerősödését sem Győrben, sem országosan. 

A Jobbik győri alapszervezete szerint a magánéleti botrányba keveredett Borkai Zsolt polgármestert leváltani a teljesen alkalmatlan Glázer Tímeára és a 

gyomorforgató módon kampányoló bandájára semmit sem javítana a város helyzetén. 

Fodor Roland egyben elnézést kért mindazoktól, akik az elmúlt időszakban azt hitték, hogy képesek lennének egy teljesen alkalmatlan DK-s polgármesterjelölt mögé beállni.

A Jobbik győri alapszervezete csak olyan elnökséget tud támogatni a párt novemberi országos tisztújításán, amely "kommunisták nélkül", a jobboldalon kívánja leváltani a Fideszt – írja a politikus.

A győri ellenzéki összefogást a Jobbik mellett a DK, az MSZP, az LMP és a Momentum alkotta.