Sveiczer Sándor, Heves város polgármestere, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában az elért eredményekről, a város sikereiről.

A polgármester elmondta, első ciklusos városvezetőként öt évvel ezelőtt szövetséget kínált fel a hevesieknek, egyben meg is mutatta terveit, amelyeket az elmúlt öt esztendőben sikerült is megvalósítania.

Ami az eredményeket illeti, a legjobban arra büszke Sveiczer Sándor, hogy sikerült visszaadniuk az emberek hitét, hiszen Dél-Heves egy rendkívül hátrányos helyzetű térség, ma már – véleménye szerint az emberek hisznek abban, hogy sikerül változtatni, lehet előbbre vinni a várost, valamint kormányzati támogatással lehetséges olyan beruházásokat behozni, amelyek mindenkinek csak az előnyét szolgálja. A településnek nagyon sokat jelentett a szintén jelentős kormányzati támogatással megújult 31-es út, ami a város ütőerének tekinthető.

Különösen fontos az a tény is, hogy Heves városában a munkanélküliség aránya az elmúlt években több mint a felére csökkent, ma már alig haladja meg a négy százalékot, ami egy hátrányos helyzetű térség tekintetében nagyon jónak mondható.

A város egészségügyi ellátásában komoly szerep jut a két éve felújított, valóban XI. századi szakrendelőnek, mellette természetesen rendelkeznek megfelelő gyermekorvosi rendelővel, a védőnői szakszolgálat is kiválóan működik. Persze az is igaz, hogy hevesben is küszködnek az általános tendenciákkal, azaz kevés a gyermekorvos, orvos, egészségügyi dolgozó, de szerencsére az ellátással nincsen gond.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.