Rá sem nézett R. Szilveszter a meggyilkolt futónő anyjára a tegnapi tárgyaláson. Pedig az asszony szerette volna, ha a szemébe néz, és elmondja, miért ölte meg a lányát. A megtört anya a Ripostnak nyilatkozott a tárgyalás után: elmondta, hogy mit kíván a gyilkosnak.

A korábban hajléktalanként élő férfi a bíróságon közölte, hogy nem tesz vallomást és nem ismeri el, hogy ő ölte volna meg a futónőt. Ha beismerte volna a bűncselekményt, életfogytiglani fegyházra ítélték volna, de legkorábban 30 év múlva feltételes szabadlábra bocsátható. Így viszont valódi életfogytiglanra is ítélheti a bíróság, ha kiderül, hogy bűnös. A férfi azonban korábban sem ismerte be tettét. Ettől függetlenül a nyomozók biztosak benne, hogy ő ölte meg Kardosné Gyurik Krisztinát. A futónő anyja is így gondolja, aki ott volt a tegnapi tárgyaláson. 

Ő nem csak a lányomat ölte meg, hanem az egész családomat! Itt leszek minden tárgyaláson, és követem, ahogyan megbüntetik. Remélem, egyszer a szemébe tudok nézni, és megkérdezhetem tőle: miért vette el a lányom életét pont a legszebb életkorban? Miért tette árvává az unokáimat? Az egyikük csak 11 éves volt, amikor meghalt az édesanyja. Épp ma van a 17. születésnapja

– mondta el a tárgyalás után a Ripost-nak Gyurik Sándorné Katalin.

Azt ígérte, minden tárgyalási napon ott lesz, mert szeretné látni, hogy megbűnhödik lánya gyilkosa.

Azt is elmondta, hogy nincs több gyerekük, és egyedül maradtak öreg korukra. 

Nem csak a lányunkat gyilkolta meg, minket is megölt"

– tette hozzá.

A Borsnak pedig azt nyilatkozta, hogy azt kívánja neki, hogy ugyanúgy, rákos betegségben haljon meg, ahogy Szita Bence gyilkosai.