Gázrobbanás történt egy többszintes társasház egyik második emeleti lakásában szerda késő délelőtt a szekszárdi Herman Ottó utcában - írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Öt embert vittek kórházba.

Az oldal szerint a robbanás következtében az épület több lakása lakhatatlanná vált.

A helyszínre a szekszárdi és a paksi hivatásos tűzoltók, valamint a bonyhádi és a véméndi katasztrófavédelmi őrsök hivatásos tűzoltói érkeztek ki.

Az egységek az érintett épület négy lépcsőházából mintegy száz embert menekítettek ki.Egyelőre sérültről nem tudni, a helyszínre a mentőket is riasztották.

Tűzoltók Szekszárdon, egy Herman Ottó utcai társasháznál, ahol gázrobbanás történt egy második emeleti lakásában 2019. október 9-énForrás: MTI/Kiss Dániel

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a mentők öt embert vittek kórházba, két férfi súlyos, három nő könnyű sérülést szenvedett.Ács Rezső (Fidesz-KDNP), a város polgármestere közölte, hogy ismeretei szerint 10 és 30 között van a sérült lakások száma, az ott élőket az önkormányzat el fogja helyezni. Tíz, üresen álló önkormányzati bérlakás, kollégiumi férőhelyek és a szociális főigazgatósághoz tartozó intézmények is rendelkezésre állnak - tette hozzá.

A mentők öt embert vittek kórházba, két férfi súlyos, három nő könnyű sérülést szenvedettForrás: MTI/Kiss Dániel

A Teol.hu azt írja, hogy hatalmas, robbanásszerű hang rázta meg ma délelőtt Szekszárdot, majd nem sokkal később szirénák hangjától volt hangos a város. Tűzoltók, mentők, rendőrök siettek a helyszínre. Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megerősítette, a Semmelweis utcából érkezett bejelentés gázrobbanás miatt.

A mentésben több mint húsz tűzoltó vesz részt, az esetleges sérültek felkutatása folyamatban van.A lakhatatlanná vált lakások miatt mintegy száz ember elhelyezésére lesz szükség. A környéket lezárták - tette hozzá.

A közeli házakból kisereglettek a lakók, a károkat vizsgálták, a légnyomás ugyanis kinyomott több ablakot, ajtót. Van, aki arról számolt be, hogy a csempe is meglazult a fürdőszobában.