Egy szekszárdi anyát támadott meg egy férfi futás közben. A nő lélekjelenlétének és egy mezőőrnek köszönheti, hogy nem lett komolyabb baja. A rendőrök elfogták a férfit, aki szabadlábon van – írja a Ripost.

A nő már hazafelé tartott, amikor egy ismeretlen férfi követni kezdte. Azonnal látta, hogy nem lehet környékbeli, mert nem olyan a ruhája, mint amilyen az ott túrázóknak, sportolóknak vagy munkásoknak szokott lenni. 

Miután hallotta, hogy a férfi már fut utána, elkezdett gyorsabban szaladni, de mivel még több kilométerre volt az otthonától, tudta, hogy ez nem menti meg. 

Egyszer csak utolért, majd két kézzel belökött az út szélén a gazba. Ahogy estem, pattantam fel, és üvöltöttem vele. 44 kiló vagyok, az egyetlen esélyem a hangerő és a meglepetés ereje" – írta a nő a közösségi oldalán. Az volt a szerencséje, hogy gyorsan fel tudott ugrani a fűből.

Miután felállt, üvöltözni kezdett a férfival, hogy: "HOGY MERÉSZELED? MIT AKARSZ??". Erre a férfi tétován csak annyit mondogatott: "gyere velem, gyere velem". A nő nagy ívben kikerülte és menekült tovább. A telefonját nem merte elővenni, mert attól tartott, hogy az lelassítja, a férfi pedig utoléri. 

Semmi mást nem mertem csinálni, csak menekülni. Odébb találkoztam egy autóssal, aki megadta a számát, majd elállta az utat, így hazafutottam, aztán visszahívtam, és szóltam a rendőrségnek. 

Az autós egy mezőőr volt, aki már korábban hívta a rendőrséget, mint ahogy a nő hazaért volna. Az egyenruhások nem sokkal később el is fogták a támadót. A nő feljelentést tett a rendőrségen, de közben elengedték a férfit. Bár eljárást indítottak ellene, az ügyet nem találták elég súlyosnak ahhoz, hogy bent tartsák.