Most éppen a Főpolgármesteri Hivatalnak kell cáfolnia az alkalmatlan Karácsony Gergelyt

Karácsony Gergely; Tarlós István, mobilgát, közgyűlés, római-part,
Budapest, 2017. április 5. Tarlós István főpolgármester (b2) és Karácsony Gergely, Zugló polgármestere (b3) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2017. április 5-én. A közgyűlés döntött a római-parti védmű Duna-part menti nyomvonalon történő megépítéséről. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Értelmezhetetlenek és helytelenek a fővárosi patkányirtással kapcsolatos ellenzéki javaslatok, amelyek benyújtásával Karácsony Gergely zuglói polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt és nyolc képviselőtársa a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte - olvasható Tarlós István főpolgármester és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes közös közleményében.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely és nyolc képviselőtársa rendkívüli közgyűlés megtartását kezdeményezte "a főváros patkánymentes állapotának visszaállítása" tárgyú előterjesztés benyújtásával. A rendkívüli közgyűlésre benyújtott előterjesztésben foglalt megállapítások "valótlanok, az arra alapozott határozati javaslatok helytelenek, értelmezhetetlenek, az azokban foglalt közvetlen szerződéskötésre irányuló javaslat pedig megvalósíthatatlan és jogszerűtlen" - írták a közleményben.

Tarlós István és helyettese rámutat:

az országos tisztifőorvos nyilatkozatával cáfolja azt az állítást, hogy a patkányfertőzöttség mértéke folyamatosan nőtt az utóbbi időben. A nyilatkozat megerősíti, hogy a fertőzöttség csökkent, és Budapesten járványveszély nem áll fenn, így a katasztrófahelyzetre vonatkozó állítások is valótlanok.

A patkánymentesítési közbeszerzés ügyében indult közigazgatási perben a törvényszék eljárási hibákat fogalmazott meg a Közbeszerzési Döntőbizottság felé, ezért új eljárás lefolytatására utasította. Döntése a fővárosi önkormányzatot nem érinti - szögezte le a főpolgármester és helyettese.

Emlékeztettek, ahogy a sajtóban már többször megjelent, a referenciák valódiságának vizsgálatára Karácsony Gergely feljelentése alapján indult büntetőeljárást a nyomozóhatóság bűncselekmény hiányában megszüntette, mivel kiderült, hogy a referenciák valósak és igazak. A referenciák megfelelőségét egyebekben a miskolci jegyző nyilatkozata is alátámasztotta.

Karácsony élére állt egy olyan ügy elleni támadásnak, amelyet korábban a fővárosi önkormányzat közbeszerzési bizottságának tagjaként szavazatával ő maga is támogatott

- írták.

Mint olvasható, "az öncélú kezdeményezés valótlan tényállításai, amelyek azt a látszatot keltik, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, a köznyugalom megzavarására is alkalmasak lehetnek".

Ilyen nyilvánvaló hazugság a kezdeményezésben rögzített állítás, hogy "Budapesten közegészségügyi katasztrófa kialakulása fenyeget" - írta Tarlós István és Bagdy Gábor, hozzátéve: "a kezdeményezés és a patkánymentesítés kapcsán ellenzéki képviselők által tett nyilatkozatok egyedüli célja nyilvánvalóan

csak a politikai haszonszerzés, a közvélemény tudatos félrevezetésével".

Közölték azt is, hogy a helyi önkormányzatokról szóló törvényben rögzített alaki követelmények miatt összehívták a rendkívüli közgyűlést. "Okafogyottsága miatt azonban értelmetlen és nevetséges annak megtartása. Ezt erősítik részben a fentiekben leírtak, részben pedig az a körülmény, hogy a képviselőtestület mandátuma jogszabály erejénél fogva egy nappal később megszűnik" - írták, hozzátéve, az ülés várhatóan határozatképtelen lesz.