Gyurcsány Ferenc, az ellenzék valódi vezetője sem vállalja a teljesen alkalmatlan Karácsony Gergelyt, mivel a közösségi oldalán az elmúlt hónapokban egyszer sem állt ki mellette. Mindez azt mutatja, ami persze teljesen nyilvánvaló: a DK elnöke szerint is teljesen alkalmatlan a jelölt, és Karácsony nyilvánvaló vereségéből minél kevesebb felelősséget akar vállalni. Gyurcsány semmibe veszi a Zuglóban is kudarcot kudarcra halmozó politikust, ami azért sem csoda, mivel szinte megszámlálhatatlan esetben hunyászkodott meg Karácsony a bukott szocialista miniszterelnök előtt. 

Látványosan kihátrált Gyurcsány Ferenc, az ellenzék valódi vezetője Karácsony Gergely mögül. A DK elnöke, bukott szocialista miniszterelnök az elmúlt hónapokban a közösségi oldalán egyetlen bejegyzést sem szentelt a DK által elvben támogatott jelölt mellett. Azzal, hogy Gyurcsány nem kampányol Karácsony mellett, egyértelműen azt jelzi, hogy a pártelnök továbbra is teljesen alkalmatlannak tartja a főpolgármester-jelöltet, és egyáltalán nem bízik a győzelmében.  

Gyurcsány természetesen soha nem is bízott Karácsony sikerében, mert ha így lett volna, akkor az EP-választások után nem indította volna rá Kálmán Olgát a balliberális előválasztáson. A DK elnöke azért is választott saját jelöltet, Kálmán Olga balliberális tévériportert, hogy  két legyet üssön egy csapásra: megszabaduljon az alkalmatlan Karácsonytól, és az MSZP-t is partvonalon kívülre tolja. Bár a Századvég felmérése szerint Kálmán Olga esélyesebb volt - sőt, Tarlóst is jobban meg tudta volna közelíteni, mint Karácsony -, valamilyen csoda (vagy más miatt) nem Kálmán Olga nyerte a sajátos baloldali előválasztási komédiát. 

Karácsony Gergelyt a bukott kormányfő sem akarja vállalniForrás: MTI/Szigetváry Zsolt, Illyés Tibor

Gyurcsány: Gergő mögül elment a támogatás

Gyurcsány egyébként korábban arról beszélt az ATV-ben, hogy A Gergő mögül elment a támogatás az utóbbi hónapokban... Ez nem jó, nem hiszünk abban, hogy győzni fog! 

Így mindenki számára teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy Gyurcsány sem tartja alkalmasnak Karácsony Gergelyt arra, hogy Budapest vezetője legyen, és a győzelmében sem hisz. 

Lekicsinylően is beszél róla, Gergőnek becézi, jelezve ezáltal, hogy az alkalmatlan jelöltnek gyámságra van szüksége. Karácsony gyámja pedig ki más lehetne, mint maga Gyurcsány Ferenc. 

A DK elnöke azzal, hogy még arra sem méltatja a teljesen alkalmatlan Karácsonyt, hogy a közösségi oldalára feltegye, egyértelműen azt üzeni, a színfalak mögött mindent megtesz Karácsony bukása érdekében.  Ebben az esetben ugyanis az október 13-i bukásért egyértelműen a szocialistákat és Karácsony Gergelyt terheli majd a felelősség, ráadásul az esetleges újabb vereségből már nem tudna felállni az elmúlt években kudarcot kudarcra halmozó zuglói polgármester. Bár a bukott miniszterelnök Karácsony oldalán feltűnt, de ezt már a saját közösségi oldalán nem verte nagy dobra, és nem is tette ki az elkészült videót.

Karácsony éppen zavartan mosolyog a nem is vele, hanem Molnár Gyulával beszélő Gyurcsány mellettForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Gyurcsány rommá alázhatja Karácsonyt

Érdekes lenne azt is elképzelni, hogyan is zajlik egy beszélgetés Gyurcsány és az eddig az összes szövetségesét eláruló Karácsony között. A DK-vezér előtt minden bizonnyal csak bugyután vigyorog, és elvörösödő fejjel hebeg-habog a teljesen alkalmatlan főpolgármester-jelölt, és nyilvánvalóan képtelen bármiben is ellentmondani a valódi főnökének. Karácsony már 2014-ben is teljesen alkalmatlan volt arra, hogy szembeszálljon a bukott kormányfővel, és saját maga vallotta be, hogy szüksége volt pár Unicumra, hogy belemenjen a DK-vezérrel való szövetségbe. Persze, ez is mutatja, hogy egymásról nagyon rosszat gondoló emberek "szövetkeztek" a baloldalon.

Karácsony szeret meghunyászkodni Gyurcsány előtt

Egyébként nem újdonság, hogy Karácsony megalázkodik a DK-vezér előtt, mert erre már nem is olyan rég volt példa. Amikor kiderült, hogy Gyurcsány Karácsony helyett Kálmán Olgát támogatja, Gréczy Zsolt egy kilencpontos közleményt tett közzé közösségi oldalán, amelyben hazugsággal és szószegéssel vádolta meg az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltjét. Ismertetve pártja álláspontját azt írta, Karácsonynak annyiban igaza van, hogy volt közöttük egy megállapodás, azonban a DK szerint ennek része volt, hogy

  • Karácsony nem segíti az MSZP és a Párbeszéd listájának sikerét az EP-választáson,
  • lemond a Párbeszéd társelnöki tisztségéről,
  • cserébe a DK támogatja őt az előválasztáson.

Karácsony sokáig nem ismerte el, hogy valóban voltak ilyen (számára megalázó) feltételek közöttük, azonban később váratlanul megtette: tényleg ígéretet tett a DK-nak, hogy nem vesz részt az MSZP-P EP-kampányában, továbbá ha főpolgármester-jelöltté válik, felfüggeszti tisztségét a Párbeszédben.  Ezzel Karácsony elismerte, hogy tényleg megalázkodott Gyurcsány előtt, hiszen vállalta, hogy nem kampányol a saját pártszövetsége mellett. A DK-nak arra az állítására, miszerint mégiscsak szerepelt a kampányban, úgy védekezett, hogy többször a tudta nélkül (!!!) szerepelt az MSZP-P szórólapjain. Majd Gyurcsány Ferenc előtt végképp meghunyászkodva kijelentette, hogy ezt az ügyet lezártam, a DK szövetségese vagyok és maradok is.

Gyurcsány Ferenc számára csak egy eszköz Karácsony, akit semmibe sem veszForrás: Origo

Gyurcsánynak csak egy eszköz Karácsony

Mindezek a példák is világosan mutatják, hogy a teljesen alkalmatlan Karácsonynak nemcsak elvei, hanem tartása sincsen, ha bármilyen politikai konfliktust kéne vállalnia. Eddig ahányszor lehetősége lett volna Gyurcsánynak nemet mondania, mindig meghajolt a DK-vezér akarata előtt a teljesen alkalmatlan politikus. Éppen ezért teljesen világos, hogy Gyurcsánynak egyáltalán nincs szüksége arra, hogy nyíltan kiálljon egy ilyen ember mellett, mivel eddig mindig csak eszközként használta. Sőt, nemhogy nincs szüksége, egyenesen kínos lenne neki Karácsonyt vállalnia.