Politikai mondanivaló híján az ellenzék egyetlen fegyvere a durva kampány

Kósa Lajos interjú
Vágólapra másolva!
Kósa Lajos szerint az ellenzék azért sározna be mindenkit, mert így el tudják terelni a figyelmet arról, hogy nincs politikai mondanivalójuk. A Fidesz kampányfőnöke a Hír TV-ben kitért arra is, hogy Karácsony Gergely arról nem beszél, amit meg kellene valósítani főpolgármesterként.
Vágólapra másolva!

A nyáron Kósa Lajos azt nyilatkozta, hogy nagy indulatokra és rengeteg hazugságra számít a kampányban. A Fidesz kampányfőnökének megérzései az elmúlt hetek történésének fényében be is következett. Mint mondta

az ellenzéki összefogás életképtelenségét próbálják palástolni a szivárványkoalíció tagjai a nyilvánosságra került botrányokkal.

Emlékeztetett, hogy az ellenzéknek az előző kampányokban sem volt se programja, se vállalható személyiségei, de még politikai üzenetük sem. Ennek eredményeképpen a választásokon el is hasaltak.
Karácsony Gergely őszödi beszédének és a kispesti szocialisták „fehér poros" videójának kiszivárogtatása is Kósa szerint a baloldali összefogáshoz köthető, mert mint fogalmaz:

– mutatott rá Kósa Lajos.

A politikus emlékeztetett, hogy Karácsony Gergely olyannyira nem ismeri a fővárost, hogy még azt sem tudja, hol van a Nemzeti Múzeum.

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke Fotó: Hirling Bálint - Origo

Karácsony Gergely programja úgy néz ki, hogy

Olyan dolgokról azonban nem beszélt, hogy a közlekedésben milyen releváns ötletei vannak vagy, hogy a városüzemeltetésben mi az elgondolás, illetve hogy a munkamegosztás a főváros és a kormány között hogyan működik. Ellenben Tarlós Istvánt mindig ezekről halljuk nyilatkozni – tette hozzá.

Az ellenzéki összefogás tartósságáról Kósa Lajos elmondta, hogy

ezek az összefogások teljes mértékben életképtelenek,

ha nyernének valahol, akkor meg a koncon fognak veszekedni politikai koncepció híján. Ezért ha nincs pénz és nincs hatalom, akkor szét fognak esni.