Kórházban fekszik Takáts Tamás

Kiss Zoltán; Takáts Tamás
Budapest, 2017. december 14. Kiss Zoltán Zéro, Gidófalvy Attila, Szigeti Ferenc és Takáts Tamás, a Karthago együttes tagjai, akik jelképesen örökbe fogadták Arunt, a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2017. november 8-án született kiselefántot december 14-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Mozgó urna segítségével szeretett volna szavazni Takáts Tamás, a Karthago és az East és a Takáts Tamás Blues Band frontembere, ugyanis mélyvénás trombózis miatt feküdnie kell, de nem sikerült leadnia a voksát. Azt nyilatkozta, hogy ha egyetlen szavazaton múlik majd, hogy ki a polgármester, akkor az az ő szavazata.
Vágólapra másolva!

A 62 éves énekes lábán alakult ki trombózis, emiatt fekszik kórházban. A Blikknek azt nyilatkozta, hogy eddig egyetlen szavazást sem hagyott ki, ugyanis alapvető kötelességének érzi a választást.
Azt is elmondta, hogy régóta vacakol a térde, ugyanis 20 évesen focizott, megcsúszott a vizes füvön, ekkor sérült meg a lába.

Azóta időnként fáj, bedagad a térde, legtöbbször fáslizni szokta és bottal jár. Most viszont kiderült, hogy nagyobb a baj – mélyvénás trombózis alakult ki a lábában. Csütörtökön került kórházba, ahol vérhígítót kapott, és feküdnie kell. Folyamatosan figyelik, hogy a vérrög merre vándorol a testében.

Kiss Zoltán Zéro, Gidófalvy Attila, Szigeti Ferenc és jobb szélen Takáts Tamás, a Karthago együttes tagjai Forrás: MTI/Kovács Attila

A lapnak azt nyilatkozta, hogy azt hitte, majd jön valaki a mozgó urnával, és ő beledobhatja a szavazatát – de nem így történt. Később tudta meg a barátaitól, hogy a mozgó urnát kérvényeznie kell. A felesége kétszer is elment a szavazókörzetbe, ahol mind a kétszer mást mondtak. A zenész még déli 12 óra előtt e-mailben is jelezte az igényét a mozgó urnára, majd felhívta az Országos Választási iroda ügyeleti számát, ahol azt mondták: ha 800 méterrel arrébb lakik, akkor küldhettek volna urnát, de sajnos a jelenlegi lakcíme kiesik a körzetből – annak ellenére, hogy kerületi lakos.
Takáts Tamás azt is hangsúlyozta, hogy

ha egyetlen szavazaton múlik, hogy ki a polgármester, akkor jó, ha tudják: az az ő szavazata lenne.

Azt nem árulta el a Blikknek, hogy kire szavazott volna.