Szalay Ferenc: A fejlesztéseknek folytatódniuk kell Szolnokon

HOMOLYA Róbert; SZALAY Ferenc,
MÁV-Start Zrt, IC+, vasút, vasúti kocsi, InterCity
Szolnok, 2019. július 30. Kerékgyártó József, a MÁV-Start vezérigazgatója, Szalay Ferenc polgármester és Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója (b-j) a MÁV-Start Zrt. első húsz új generációs InterCity-kocsijának egyikében a szolnoki Vasúti Járműjavítási Telephelyen 2019. július 30-án. A sajátgyártású, nemzetközi forgalomra is alkalmas járművek 200 kilométer per órás sebességgel tudnak közlekedni a pályán. MTI/Mészáros János
Vágólapra másolva!
A fejlesztéseknek folytatódniuk kell Szolnokon - nyilatkozta polgármesterré választása után az MTI-nek Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) vasárnap, hozzátéve: azon dolgozik tovább, hogy az M4-es autóút megépülésével még az eddiginél is több beruházás érkezzen a megyeszékhelyre, a turisztikai fejlesztések megvalósuljanak, és új munkahelyek létesüljenek a városban, "mert ez a legfontosabb".
Vágólapra másolva!

Szalay Ferenc nem először lesz úgy polgármester, hogy kisebbségi testületi támogatással kell dolgoznia Szolnokért. 1998 és 2002 között ezt meg tudtuk oldani, akkor a város fejlődött, épült, a fejlesztéseknek ezt követően is folytatódniuk kell - mondta a Tisza-parti város régi-új polgármestere.
Az 1998, 2006, 2010 és 2014 után ötödik ciklusát kezdő elöljáró elmondta: nyitott az együttműködés irányába, "most el fog dőlni, hogy a közgyűlési többséget adó ellenzéki pártok az építés vagy a rombolás mellett teszik le a voksukat".

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint ismét Szalay Ferenc (FIDESZ-KDNP) lett Szolnok polgármestere a szavazatok 100 százalékának összesítése után.

A végeredmény a következő lett:

  1. Szalay Ferenc (FIDESZ-KDNP) - 47,80 százalék (11 616 szavazat)
  2. Radócz Zoltán (MOMENTUM-JOBBIK-MSZP-DK-LMP-MINDENKI MAGYARORSZÁGA) - 46,77 százalék (11 364 szavazat)
  3. Bokodi Zoltán (Mi Hazánk) - 4,16 százalék (1010 szavazat)
  4. Kalmár Dávid (MUNKÁSPÁRT) - 1,28 százalék (310 szavazat)

Az eredményben közrejátszhatott, hogy Radócznak több, durva korrupciós ügye is nyilvánosságra került. Ezekről itt, itt, és itt tud olvasni.