Orbán Viktor: További lehetőségek vannak a magyar-azeri gazdasági együttműködésben

ALIYEV, Ilham; ORBÁN Viktor
Baku, 2019. október 14. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Ilham Aliyev azeri elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Bakuban 2019. október 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
A gazdasági együttműködés erősítése a következő lépés a magyar-azeri kapcsolatokban - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Bakuban, ahol fogadta őt Ilham Aliyev azeri elnök.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor, miután kíséretével megérkezett az azeri fővárosba, az elnöki palotában tartott találkozón arról beszélt, mindig megtiszteltetés a magyaroknak, ha Bakuba látogathatnak.

A miniszterelnök elmondta, vannak már magyar befektetések Azerbajdzsánban, és az együttműködés további lehetősége is nagyon ígéretes.

Baku, 2019. október 14. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Ilham Aliyev azeri elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Bakuban 2019. október 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormányfő azt is mondta, méltányolja, hogy az azeriek jóindulattal és jó szemmel tekintenek a magyarokra.

A magyar miniszterelnök és az azeri elnök aktuális európai témákról is tárgyalt.
Orbán Viktor a Türk Tanács ülésére érkezett az azeri fővárosba, a tanácskozást kedden tartják.
A Türk Tanácsnak tagja Törökország, Azerbajdzsán, Kazahsztán és Kirgizisztán. Magyarországnak megfigyelői státusza van a szervezetben.