A férfi egy hitközség megbízottjának álcázta magát, így tévesztett meg egy 89 éves, Budapesten élő asszonyt. Milliókat csalt ki tőle azzal, hogy elhitette vele, hogy segít neki biztonságba helyezni a megtakarításait. A bíróság 4 év 6 hónap börtönre ítélte, a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség súlyosabb büntetést kért rá. 

A 63 éves férfi tavaly tavasszal, május 1-én telefonon felhívott egy nyugdíjas nőt azért, hogy pénz csaljon ki tőle. Álnéven mutatkozott be és azt mondta, hogy a hitközség megbízottjaként segít neki biztonságba helyezni a megtakarításait, és mivel őt lehallgatják, így a pénze a bankban és otthon is veszélyben van. A férfi megígérte, hogy a pénz átvételéről elismervényt állít ki.

A nő hitt neki, és spórolt pénzét a férfi javaslatása 3 részletben, több millió forint értékben a XIV. kerületi Fogarasi úton található parkban lévő kukába rejtette. 

A férfi felvette mindhárom részletet, majd telefonon többször felhívta és azzal nyugtatgatta a nyugdíjast, hogy nem kell aggódnia, a pénze biztonságban van.

2018. május 9-én egy utcai telefonfülkéből újabb összeget próbált kicsalni az asszonytól, de ekkor a razziázó rendőrök tetten érték és elfogták.

Az ügyészség a férfi ellen csalás miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

A bíróság a férfit bűnösnek találta, amiért 4 és fél év börtönbüntetést szabott ki rá és 5 évre a közügyektől is eltiltotta. Emellett kötelezték a kártérítése. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, az ügyvéd enyhítésért fellebbezett. A férfi a másodfokú tárgyalás idejéig letartóztatásban marad.