Elítélték az apát, akinek a gyereke halálra égett

Vágólapra másolva!
A férfit egyáltalán nem érdekelték a gyerekei, nem nevelte és nem figyelt oda rájuk. Így volt ez tavaly augusztusban is, amikor két gyereke felgyújtotta a ház melléképületét. Csak az egyikük tudott kimenekülni a lángokból, a kisebbik nem élte túl.
Vágólapra másolva!

A férfi és a felesége kapcsolatából négy gyerek született. A férfi nem nevelte a gyerekeket, szabadidejében ivott, tévézett és internetezett.

A 7 és 4 éves gyerekeknek speciális nevelésre lett volna szükségük, mivel "szellemi fejlettségük kissé elmaradt a koruktól".

Tavaly augusztusban a férfi bezárkózott a szobájába, ismét nem figyelt oda a gyerekeire, akik a ház melléképületében felgyújtottak valamit.

A nagyobbik gyereknek sikerült kimenekülnie a melléképületből, a kisebbik azonban megijedt, és a fal sarkában összekuporodott, segítségért kiáltott.

A hatalmas tüzet látva az egyik szomszéd hívta a tűzoltókat. Ők már csak a kisfiú megégett holttestét találták meg.

A Budapest Környéki Törvényszék bűnösnek mondta ki a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés és kiskorú veszélyeztetése miatt. 1 év, 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, valamint a próbaidő alatt pártfogója is lesz. Az ítélet jogerős.