Sosem fog teljesen felépülni a román orvos nyíregyházi áldozata

2019.10.15. 12:51

A román orvos három évvel ezelőtt gyilkolta meg a családanyát Nyíregyházán. A nő férjét is fejbe lőtte, de ő túlélte a támadást. A Ripost információi szerint az apa soha nem fog teljesen felépülni a sérüléseiből.

A fejbe lőtt férfinak nem elég, hogy fel kell dolgoznia felesége halálát, és hogy a gyerekeiknek végig kellett nézniük, hogy mindkettejüket fejbe lövi a román orvos, még maradandó sérüléseivel is meg kell küzdenie. A férfi ügyvédje a Ripostnak azt mondta, most az orvosszakértői véleményre várnak.

Forrás: Police.hu

"Ügyfelem jelentős sérüléseket szenvedett: a jobb füle fölötti részt plasztikázni kellett, agysérülése miatt pedig beszédhibás. A támadás után lebénult a fél oldala, a rehabilitáció annyira sikerült, hogy most már „csak" a bal karját nem tudja felemelni. Egész életében küzdeni fog ezekkel az egészségügyi problémákkal. Nem kizárt, hogy a büntetőeljárás befejezése után kártérítési igényt jelentünk be" – mondta dr. Helmeczy László.

Miután az orvost kiadták Magyarországnak, az ügyvédje azt nyilatkozta, hogy vallomást fog tenni, de a lap információi szerint ez még nem történt meg. Eközben a védője szerint a gyilkos magába szállt a börtönben.

Mélyen megbánta, amit tett, és nagyon szenved amiatt, hogy megölte azt az asszonyt. Régóta gondolkodik azon, hogyan tudná kárpótolni a túlélő férjet és a családot a szenvedéseikért. Ahogy módjában áll, ezt fogja tenni"

– mondta dr. Dicső Gábor.

Forrás: Police.hu

Romániában beperelte a börtönt

A férfinak más ügyek miatt le kellett ülnie a büntetését Romániában, ezért tudták csak később kiadni Magyarországnak a gyilkost.A férfi 3 év alatt 14 pert indított a román börtönök ellen. A rossz tartási körülményekre panaszkodott, eközben többször összeveszett az őrökkel és a rabtársaival is. A magyar börtönökben viszont jól érzi magát a lap információi szerint.

Ahogy korábban megírtuk, a férfi régóta Magyarországon dolgozott orvosként, amikor 2016. augusztus 31-én bement egy nyíregyházi családi házba és rálőtt az ott élő nőre és a férjére.

Az asszony a helyszínen meghalt, a férfi túlélte a támadást.

Sajtóinformációk szerint mindkettőjüket közelről lőtte fejbe. A támadást végignézték a pár gyerekei is. A lövöldözés után az egyik szomszéd ment be a házba, mert meghallotta a gyerekek sírását.

A gyilkosság után a férfi az autójával Romániába menekült, ahol végül a helyi hatóságok elfogták. Úgy tervezte, hogy végez magával, és szerette volna, ha román földbe temetik el.

A gyilkost a román hatóságok szeptember elején adták ki Magyarországnak.

Az orvos azért támadhatott a családra, mert a nő nem viszonozta szerelmét, és a családját választotta. A nő férje szerint nem volt köztük semmilyen viszony, egyoldalú volt a szerelem a román férfi részéről.