Börtönbe kerülhet a balotaszállási állatkínzó

2019.10.15. 12:58

A Kiskőrösi Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat egy 68 éves balotaszállási nő ellen, aki augusztus 5-én reggel a korábban elkóborolt kutyáját egy bálamadzaggal az autójához kötötte, és hazáig vontatta az úttesten. A kutya egy idő után nem tudott lépést tartani az autóval, az oldalára borult, súlyos sérüléseket szenvedett, és még aznap elpusztult.

Egy nagy komondorról van szó, amely augusztus 3-án megszökött a balotaszállási tanyáról. Gazdája két nappal később, augusztus 5-én reggel autóval indult megkeresni. Meg is találta a szomszédos tanyánál.

Az asszony a kutya nyakörvére egy bálamadzagot kötött, aminek a másik végét az autójához rögzítette. Beszállt a kocsiba, majd elindult úgy, hogy a kutyát az autó mögött vontatta.  Körülbelül 20-30 km/h-s sebességgel hajtott. Az állat egy idő után nem bírt tovább futni, és a köves úton botladozni kezdett, majd a bal oldalára borult.

A nő ezután még több száz méteren keresztül vonszolta az oldalán fekvő állatot az úttesten, míg egy  férfi meg nem állította, és számon nem kérte, hogy mit csinál.  A kutya ekkor még ekkor élt, erősen zihált, a testén vérző, horzsolásos sérülések keletkeztek. A nő eloldotta a kutyát, és a tanyájára ment vízért, de már későn. Az állat még aznap belehalt súlyos sérüléseibe. 

A szabadlábon védekező nőt az ügyészség állatkínzással vádolja, amit a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. Az ügyész börtönbüntetést és közügyektől eltiltás kiszabását javasolja számára - olvasható az Ügyészség oldalán.