Családi ház udvarára zuhant egy részeg siklóernyős

2019.10.15. 13:17

Részegen, erre szóló jogosítvány nélkül vezetett siklóernyőt egy 57 éves, büntetett előéletű, mezőberényi férfi, aki egy családi ház udvarára zuhant, és súlyosan megsérült. A helyszínen volt egy férfi, aki megúszta a balesetet, de a siklóernyős az ő testi épségét is veszélyeztette, ezért az ügyészség vádat emelt a férfi ellen, aki súlyosan megsérült a balesetben. 

A férfi április 25-én dél körül alkoholt ivott, majd kora délután részegen siklóernyőzni indult. Mezőberény lakott területén kívül, Boldisháton egy szántóföldről szállt fel egy segédmotoros siklóernyővel. Mezőberény területén alacsonyan, 300 méter alatt repült.

Délután 2 óra után irányt váltott, aminek köszönhetően magasságot vesztett, elérte a fák lombkoronáját,  majd egy ház udvarára zuhant. A helyszínen egy férfi volt, aki ugyan nem sérült meg, de a baleset a testi épségét veszélyeztette.  

A részeg siklóernyős súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

A vádlott nemcsak, hogy részegen vezette a siklóernyőt, de egyetlen képzettséget, és vezetési engedélyt igazoló tanúsítványt sem tudott felmutatni. 

Az ügyészség a férfi számára felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és a légi járművek vezetésétől való eltiltást javasolja. Az ügy a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik - írja az Ügyészség oldala.