Orbán Viktor: Az önkormányzati választásokat a Fidesz nyerte

Vágólapra másolva!
Az önkormányzati választásokat a Fidesz megnyerte, de érzékeny veszteségeket szenvedett több városban - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Hír TV-nek nyilatkozva. Azt is mondta, hogy Borkai Zsolt botrányának szerepe lehetett a választási eredményben. 
Vágólapra másolva!

A Fidesz megnyerte az önkormányzati választásokat, de érzékeny veszteségeket szenvedett, elsősorban Budapesten, de más nagyvárosokban is, amelyek a szívünkhöz közel állnak - így értékelte a választási eredményt Orbán Viktor a Hír TV-nek adott exkluzív interjúban.

A Fidesz 1,8 millió szavazatot kapott, míg az ellenzék ennél jóval kevesebbet

- emlékeztetett a miniszterelnök.

- mondta Orbán Viktor.

Budapesten volt Demszky-korszak, volt Tarlós-korszak, most a választók úgy döntöttek, hogy jöjjön valami más - értékelt a miniszterelnök. Az a dolgom, hogy Karácsony Gergely megkapja az esélyt, ezért azok a megállapodások, amiket Tarlós Istvánnal kötöttem, hatályban maradnak - mondta.

A Borkai-ügyről azt mondta, hogy az befolyásolhatta a választás eredményét. "Mindenkit megérint az ilyesmi, hiszen mindenkit megdöbbent és megráz, ezért valamilyen hatást biztosan kiváltott. Nekem nem dolgom, hogy egyetlen magyar állampolgár, vagy politikus magánélete fölött pálcát törjek. De kötelességem volt és van. Én vagyok ennek a közösségnek, a Fidesznek az elnöke, és

világossá kell tenni, hogy nálunk bizonyos dolgok nem férnek bele.

Ezért Borkai Zsolt el is hagyta a mi politikai közösségünket - mondta Orbán Viktor.

Arra a kérdésre, hogy le kellett volna-e mondatni, azt válaszolta, hogy lemondatni Borkai Zsoltot nem lehetett. Meg kellett várni a választás eredményét, és megnézni, hogy a győriek mit akarnak.

A frakcióülésen a kormány és a frakció előtt álló feladatokról lesz szó. Ezeket a miniszterelnök három pontban foglalta össze:

  1. A családvédelmi akcióterv végrehajtása, esetleg kibővítése további elemekkel.
  2. A gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtása, mert az európai gazdaságban felhők gyülekeznek. Ezért a gazdasági növekedést fenn kell tartani.
  3. A magyar falu program megerősítése.

A frakcióülés feladata, hogy a pénzügyi keretek formáit megállapítsa - mondta Orbán Viktor a Hír TV-nek.