Aradszki: Egy iskola, egy óvoda felépítése az nem politikai kérdés

Vágólapra másolva!
Aradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője beszélt az önkormányzati választás eredményeiről, Érd helyzetéről a Heti Tv Pirkadat című műsorában.
Vágólapra másolva!

A képviselő, mint az érdi választókörzet egyéni országgyűlési képviselője az október 13-i választással kapcsolatban elmondta, csakúgy mint Budapesten, a Pest megyei városban is váratlan eredmény született, hiszen a közgyűlési többséget is elveszítették a kormánypártok, ahogy a polgármesteri posztot is. A megyei jogú város, Érd új polgármestere Csőzik László lett, aki korábban már országosan is ismert liberális politikus.

A választási vereséget illetően a politikus megjegyezte, a választók mozgósításával nem volt probléma, hiszen az eddigi polgármester T. Mészáros András azzal a szavazatszámmal, amit most kapott, már nyert korábbi választásokon, de az eredmény azt mutatja, az egyesült ellenzék jobban képes volt a szavazóurnákhoz hívni a saját szimpatizánsait.

Nem volt érzékelhető egy váltóhangulat, Érd folyamatosan fejlődött az elmúlt években, rengeteg intézmény újult meg, több jelentős projekt is folyamatban van, a Modern Városok Program keretében 47 milliárd forintnyi lekötött szerződése van a településnek, de beigazolódott a régi mondás, mely szerint fejlesztésekkel nem lehet választást nyerni. Most azon kell elgondolkodni a kormánypártoknak, hogy azt a politikai munkát, amely eddig sikerre vezetett, miként kell megújítani, ezzel nekiindulva a 2022-es választásnak.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.