Aurelio szerint nem bírja ki a börtönt

2019.10.17. 13:11

Édesanyja majdnem elájult, amikor meghallotta, hogy elítélték Auréliót, és börtönbe kell vonulnia, amitől maga a valóságshow-sztár is tart. Azt mondta az utolsó szó jogán, hogy nem bírná ki, ha rács mögött lenne, és nem is érdemli meg szerinte.

Aurelio a barátnőjével együtt érkezett a tárgyalásra, és az 

utolsó szó jogán sírva beszélt a bíróhoz. 

Többek között kitért arra is, hogy őt tönkre akarják tenni, nem bűnös, apja halála után pedig teljesen átértékelte az életét, és azóta senkit sem bántott 

Nem bírnám ki a börtönt, és nem is érdemlem meg. Nem tettem semmit, nem raboltam el senkit. Ez az egész úgy tönkretette az életemet, mindennap rettegek, hogy mi fog történni. Pszichésen teljesen összetörtem már" 

- mondta tegnap

Pár éve nagyon csúnyán belecsúsztam a drogokba, de sikerült kijönnöm ebből. Azt hittem, végre normális életem lehet, de most attól kell rettegnem, hogy mikor visznek el" 

- tette hozzá az utolsó szó jogán elhangzó felszólalásában.

AurelioForrás: Aurelio / Instagram

Aurelio a tárgyalás szünetében elment a bíróságról, de az első fokú ítéletet így is kihirdették. 

A bíró bűnösnek mondta ki a férfit, és 4 év börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a közügyek intézésétől. 

Legkorábban a büntetése 2/3-ának letöltése után szabadulhat feltételesen. A társa 2 év 6 hónap börtönt kapott, és két év közügyektől eltiltást.

A vád szerint Aurelio zsebéből kiloptak 200 ezer forintot egy bajai kocsmában. A férfi tudta, hogy ki lophatta el a pénzét, ezért a barátjával másnap megkereste a tolvajt. Megverték. A tolvaj bevallott mindent, és azt is elmondta, hogy a nagymamájánál rejtette el a 200 ezret. Ezek után Aurelióék betuszkolták az autójukba, és elmentek a nagymamához. 

A pénzt nem találták meg, a férfit viszont újra, többször is megverték. 

A férfi édesanyja is nehezen fogadta az ítéletet. 

Majdnem elájultam, amikor meghallottam, hogy elítélték a fiamat. Szegénykém nincs jól, itthon van velünk, teljesen összetört. Nincs teljesen magánál, nem hiszi el, ami történt" 

- mondta a Blikknek.  

Imádkoztam érte, hogy győzzön az igazság, mondja azt a bíró, hogy nem bűnös. Mégis elítélték... Anyaként nem tudom elmondani, milyen nagy fájdalom ez. Az egyetlen gyermekem, bele sem merek gondolni, hogy majd a börtönbe kell hozzá bejárnom" 

- tette hozzá az asszony.

A Blikk úgy tudja, hogy már a tárgyalásról bilincsben vihették volna el a férfit, aki nem hallgatta végig az ítéletet. 

Ez az eljárás azokban a büntetőügyekben, amelyekben az ítélet minimum 5 év végrehajtandó szabadságvesztés, mert általában fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Nem ritka, hogy az ítélet után az elítéltet rögtön őrizetbe veszik, nehogy elszökjön a következő tárgyalásig. Az egykori valóságshow-hős esetében a bíróság nem élt ezzel a lehetőséggel" 

- írták, majd azt is hozzátették, hogy a 4 év helyett egy korábbi ügye miatt akár 5 évet is börtönben tölthet Aurelio.