Ismerje meg Hádészt, a NAV bevetési kutyáját

2019.10.17. 14:25

Az elmúlt hónapokban Facebook-posztokban ismerhettük meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal négylábú munkatársait. Rudi és Boo után ezúttal Hádészről tudhatunk meg többet.

A kétéves kan, német juhászkutya-malinois keverék egy éve tagja a Merkur Bevetési Egységének.

Mint írják: 18 hetes alapkiképzésén nagy hangsúlyt kapott, hogy a különböző akciókban a csapattal együtt tudjon dolgozni. Bevetésen az egység tagjaira sosem ellenségként tekint, tudja, hogy „egy oldalon" állnak. 

Teszi, amire kiképezték 

Hádészról az is kiderül, hogy míg otthon, a hétköznapokban egy játékos és kajla kutya, addig a munkában precíz és fegyelmezett négylábú csapattag. A műveletekben elsősorban nem elfogás a feladata, hanem preventív, demonstratív jelenlétével segíti inkább munkatársainkat. Ha azonban olyan szituáció adódik, teszi, amire kiképezték.

Hádésznak emellett kiváló személykereső képessége is van: adott esetben, egy erdős-bokros területen, épületben, rejtett helyiségekben vagy pánikszobában elrejtőzött embert is megtalál.

Hádész egygazdás kutya, szinte éjjel-nappal gazdájával van. Ha épp nem egy műveletben vesz részt vagy gyakorol vezetőjével, akkor szívesen tölti idejét az egység irodájában, körletében a csapat teljes jogú tagjaként.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK