Karácsony megpróbálja megakadályozni az elmúlt száz év egyik legnagyszerűbb kulturális építkezését

KARÁCSONY Gergely; TARLÓS István
Budapest, 2019. október 17. Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely új főpolgármester annak ellenére hirdetett harcot az elmúlt egy évszázad legnagyobb fővárosi beruházása ellen, hogy erre jogköre lenne. Ma megtörtént az átadás-átvétel a budapesti városházán.
Vágólapra másolva!

Karácsony a mai esemény után megismételte, hogy a fővárosi közgyűlés alakuló ülésén meghozzák majd a döntést arról, hogy új épület nem épülhet a Városligetben. Hozzátette, volt olyan épület, ami már rendelkezett építési engedéllyel, de miután a bíróságon megtámadták, azt a bíróság vissza is vonta. Mindezzel az újonnan főpolgármester harcot hirdetett az elmúlt 100 év legjelentősebb beruházásával szemben.

Karácsony Gergely harcolna az elmúlt 100 év legjelentősebb budapesti beruházásával szemben Forrás: MTI/Kovács Tamás

Karácsony kijelentése azonban szembemegy a tényekkel, mivel

- közölte a projekt megvalósításért felelős Városliget Zrt.

Minden folyamatban lévő vagy indulás előtt álló építkezés - Néprajzi Múzeum, Magyar Zene Háza, Nemzeti Galéria és a Magyar Innováció Háza - egytől egyig jogerős, sőt a fellebbezések miatt bírósági döntéssel is megerősített építési engedéllyel rendelkezik.

Hatályos, jogerős építési engedélyt jogszerűen sem a főpolgármester, sem a Fővárosi Közgyűlés és a kerületek sem vonhatnak vissza - olvasható a Magyar Nemzetben.

Karácsony Brüsszelnek akar megfelelni

Szintén írtunk arról, hogy Karácsony Gergely még hivatalba sem lépett főpolgármesterként, de máris bebizonyította: igaz volt minden figyelmeztetés, ami a kampányban vele kapcsolatban elhangzott, a legrosszabb rémálmok kezdenek megvalósulni.

Gyorsan végképp bizonyossá vált, amit eddig is tudni lehetett: nem a budapesti embereknek, hanem a brüsszeli elitnek tett ígéreteit akarja betartani.

Az elmúlt napokban lépten-nyomon nyilatkozik, amiből kiderül, hogy olcsóbb BKV helyett a Soros-egyetem érdekeinek kiszolgálása a célja, vagy például a népszerű és ingyenes Lokál újság közterületen és a metróban történő szétosztásának betiltása. Utóbbi, tulajdonképpen a sajtószabadság elleni durva támadás.

Mindez nem meglepetés az után, hogy Karácsony már a választási kampányban Brüsszelbe rohant Soros legfőbb szövetségeséhez, Frans Timmermanshoz. Ráadásul Demszky Gábor rádiós nyilatkozatával tulajdonképpen már elkezdték felkészíteni a budapestieket arra, hogy újra az IMF-hez és a Világbankhoz fordulnak hitelért, és eladósítják a várost.