Egy férfi szexuális indíttatásból több nőt is megtámadott, egyiküket különösen kegyetlen módon meg is ölte; a Fővárosi Törvényszék az ügyészség indítványa alapján életfogytig tartó börtönre ítélte.

A vádirat szerint egy 31 éves férfi 2016. október 12-én az esti órákban a IX. kerület Boráros téren megismerkedett egy hajléktalan nővel, akit közös italozásra hívott. A nő elfogadta a férfi ajánlatát, ezért egy tömegközlekedési eszközzel a Népligetbe utaztak, ahol egy sötét, bokros területen inni kezdtek. A férfi itt rátámadt a nőre, 

szexuálisan bántalmazta, majd különösen kegyetlen módon megverte 

és a magatehetetlen áldozatát egy bokorba vonszolva a parkban hagyta. A nő a helyszínen meghalt.

A vádiratnak tárgya még négy, 2017 decemberében este a X. és XIV. kerületben egyedül közlekedő nő elleni támadás is. A 31 éves férfi négy áldozatot szemelt ki, hogy szexuálisan bántalmazza őket. A nők hangosan kiabáltak segítségért, amitől a férfi megijedt, és elmenekült, de a nők nem úszták meg sértetlenül. Mindegyiküket megütötte vagy megrúgta, az egyikük életveszélyesen megsérült. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói nagy erőkkel, még 2017 decemberében elfogták a támadót.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. 

A vádlott – élve a büntetőeljárási törvény adta lehetőséggel – a vád szerinti bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról. A bíróság bűnösnek mondta ki vád szerint, és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy leghamarabb 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától" 

- olvasható a Fővárosi Főügyészség Origónak küldött közleményében. 

Az ítélet jogerős.