Életfogytiglant kapott a népligeti szexuális ragadozó

Vágólapra másolva!
Egy férfi szexuális indíttatásból több nőt is megtámadott, egyiküket különösen kegyetlen módon meg is ölte; a Fővárosi Törvényszék az ügyészség indítványa alapján életfogytig tartó börtönre ítélte.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy 31 éves férfi 2016. október 12-én az esti órákban a IX. kerület Boráros téren megismerkedett egy hajléktalan nővel, akit közös italozásra hívott. A nő elfogadta a férfi ajánlatát, ezért egy tömegközlekedési eszközzel a Népligetbe utaztak, ahol egy sötét, bokros területen inni kezdtek. A férfi itt rátámadt a nőre,

szexuálisan bántalmazta, majd különösen kegyetlen módon megverte

és a magatehetetlen áldozatát egy bokorba vonszolva a parkban hagyta. A nő a helyszínen meghalt.

A vádiratnak tárgya még négy, 2017 decemberében este a X. és XIV. kerületben egyedül közlekedő nő elleni támadás is. A 31 éves férfi négy áldozatot szemelt ki, hogy szexuálisan bántalmazza őket. A nők hangosan kiabáltak segítségért, amitől a férfi megijedt, és elmenekült, de a nők nem úszták meg sértetlenül.

Mindegyiküket megütötte vagy megrúgta, az egyikük életveszélyesen megsérült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói nagy erőkkel, még 2017 decemberében elfogták a támadót.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

- olvasható a Fővárosi Főügyészség Origónak küldött közleményében.

Az ítélet jogerős.