Nyár végén vádoltak meg egy 28 éves, budapesti pornós férfit azzal, hogy megölte a nagyapját, majd a holttestet garázsokban rejtegette, végül egy kukában találtak a halottra. Rokona házának eladásához egy nyugdíjas pornóst is belekevert az ügybe. Elkezdődött az ügy tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken, amin az idős férfi elárulta, hogyan csalta tőrbe fiatal kollégája, és miért nem kötött vádalkut. 

A közel három évtizede a szexiparban dolgozó nyugdíjas akkor jött rá arra, hogy átverték, amikor a rendőrök jöttek érte, két évvel a gyilkosság után. 

Két hétig járt a nyakamra, hogy meggyőzzön. A nyomozók azt mondták, hogy gyerekkora óta megrögzött hazudozó, én viszont korábban egy megnyerő, szimpatikus fiatalembert ismertem meg a személyében. A lakáseladás után 100 ezret, a garázs után pedig további 30 ezret adott." 

- mondta a férfi a Borsnak. 

A kezem-lábam remegett, amikor kijöttünk az ügyvédtől. Rám parancsolt, hogy a hivatalos helyeken ne szólaljak meg. A köszönésen kívül így is tettem" 

– emlékezett vissza a pornós, aki azóta sem beszélt fiatal kollégájával. Tegnap találkoztak hosszú idő után először. 

Ahogy írtuk, a fiatal férfi annak érdekében, hogy 

ne tudódjon ki a nagyapa előtt a valódi életvitele, a főiskolai tanulmányai abbahagyása és annak a lakásnak az eladása, amit a nagypapa neki vásárolt, továbbá azért, hogy további értékeit, így lakását, autóját, garázsát és nyugdíját megszerezze, 

M. Márk 2015. április 8. és 2015. május 20. között valamikor, pontosan nem tisztázott, egyelőre ismeretlen időpontban, egy veszekedés után, rátámadt 82 éves nagyapjára az újbudai lakásában.

Kukákban rejtegetett nagypapa

Disznóölő pisztollyal agyonlőtte, majd 

a holttestét a nagypapja garázsában rejtette el. 

Ezután az unoka rábírta egy felnőtt filmekben statisztaként többször szereplő, a nyugdíjas férfi haláláról nem tudó, szintén 

82 éves ismerősét arra, hogy az elhunyt nagyapának adja ki magát. 

Így sikerült eladnia a lakását, és megszerezni a nyugdíját. Az adás-vétel után, 2016 augusztusában, halott nagyapja földi maradványait átvitte egy kőbányai bérelt garázsba. 

2017 júniusában a rendőrség egy kukában találta meg a holttestet. 

Felelniük kell a gyilkosságért

Az ügyészség nyereségvágyból, valamint a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken a férfival és egy 82 éves ismerősével szemben, aki az elhunyt nagyapa vagyontárgyinak megszerzésében segített. 

A bűnügyi felügyelet alatt álló első rendű vádlottra - arra az esetre, ha a bírósági előkészítő ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyalás jogáról - húsz év fegyház fokozatú szabadságvesztést, míg a csalásokban részt vevő bűntársára 2 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztést indítványozott vádiratában az ügyészség" 

- írta Dr. Üveges Andrea fővárosi főügyészhelyettes a közleményében.

Ezzel a mesével kereste fel a nyugdíjast a gyilkos

Négy éve műtötték a szívemet, és számos más egészségi bajom is van. Elhittem egy rendkívül óvodás mesét, végig úgy tudtam, hogy a nagyapja él. Azzal állt elő, hogy az öreg elhatározta, hogy a házából többé nem mozdul, mindent rá akar hagyni és felhatalmazta, hogy a legjobb belátása szerint intézkedjen, mert őt már nem érdekli semmi. Márk állítása szerint a szülei külföldön éltek, ahonnan már nem jönnek haza többé" 

– magyarázta a Borsnak a tárgyalás szünetében a férfi.

Az öreg férfi haragszik a gyilkosra, és most azt várja, hogy elnézést kér tőle.