Gyurcsány bukott emberei élén átveszi a Városháza irányítását

KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely elfoglalta a főpolgármesteri irodáját, de máris elfelejtheti azt az ábrándját - ha volt ilyen egyáltalán -, hogy ő irányíthatja a Városházát. Az elmúlt napok hírei megmutatták, hogy Gyurcsány Ferenc bukott katonái élén bevonul a hivatalba, és mostantól ő diktál. Ahogy azt két cikkben is megmutattuk (ebben és ebben), a bukott miniszterelnök kivétel nélkül olyanokat hoz magával, akik a Gyurcsány-kormány alatt közreműködtek az ország, és így Budapest tönkretételében, eladósításában. Karácsonynak nem lesz új a szerep, karrierjét Gyurcsány beosztottjaként kezdte, és most úgy is folytatja. Ne legyen kétségünk afelől, hogy vasárnap nem Karácsony, hanem valójában Gyurcsány Ferenc kapta kezébe Budapestet. 
Vágólapra másolva!

Karácsony és Gyurcsány egyáltalán nem a mostani kampányban ismerkedett meg egymással.

Karácsony Gyurcsányék házi tanácsadójaként tevékenykedett a baloldali kormány idején a Miniszterelnöki Hivatalban. Karácsony igen jól keresett, hiszen saját cégével, a Social Report Bt-vel 2006 és 2009 között több mint 21 millió forint megbízást kapott Gyurcsányéktól.

Karácsonynak tehát már akkor is Gyurcsány volt a főnöke, tőle kapta a fizetést és ő egyengette a karrierjét is.

Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc, Németh Angéla újpalotai polgármester és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gyurcsány bukását követően látszólag hátat fordított egykori mentorának és az LMP-ben - majd sok más pártban - folytatta pályafutását.

És rá jellemző módon ebben az időben hatásvadász, álkritikus mondatokkal bírálta egykori főnökét, a bukott miniszterelnököt.

Valójában persze, mindig is tartott Gyurcsánytól.

Emlékezetes, hogy miután 2012-ben már azt találta mondani, hogy jobban utálja a szocialistákat, mint a Fideszt, 2014-ben a szocialistákkal és Gyurcsánnyal találta újra együtt magát az összefogásban.

Ekkor mondta nevetségességével híressé vált mondatát:

Ez is jól mutatja, hogy félt Gyurcsány visszatérésétől, tudta, hogy ettől a pillanattól kezdve megint ő lesz a főnök, vége a hazug önállóságnak.

Sok mindent elmond Karácsonyról, hogy kiderült, még saját irodát is adna Gyurcsány Ferencnek a Városházán.

A választás éjszakáján megjelent a Városháza új főnöke: Gyurcsány Ferenc

Karácsony sosem mert igazán szembemenni egykori mentorával, és hogy továbbra is működik köztük az alá-fölérendeltségi viszony, azt jól bizonyították a mostani, önkormányzati választás éjszakáján történt események is.

Karácsony beszédére Gyurcsány késve érkezett, nagy feltűnést keltve átcsörtetett az újságírókon, miközben Karácsony zavartan és tehetetlenül nézte. Nyilvánvaló volt mindenkinek, aki látta a jelenetet, hogy ki a főnök.

Gyurcsány úgy állt be Karácsony mögé a beszéd alatt, hogy valójában semmi keresnivalója nem volt ott, nem segítette, hanem sokkal inkább gátolta Karácsony kampányát. Például azzal, hogy elindította ellene Kálmán Olgát, akit szintén felvitt maga mellé, pedig a bukott egykori tévés egyáltalán nem vállalt részt Karácsony kampányából (egyszer mondott egy ötperces beszédet).

Légió Facebook Forrás: Facebook

Gyurcsány megjelenése is azt bizonyítja, hogy - ahogy azt a fenti mém is komikusan megírja - semmi nem történhet Gyurcsány nélkül a baloldalon, és Karácsony mögött ő áll, ő fogja diktálni a feltételeket.

Gyurcsány bukott emberei megjelentek Karácsony körül

A DK elnökének budapesti hatalomátvételét jól mutatja az is, hogy Karácsony Gergely megválasztását követően észvesztő tempóban kezdődött meg a Gyurcsány-korszak embereinek reaktiválása. A múlt már majdnem elfeledett árnyai kerülnek újra elő.

A hírek szerint Lamperth Mónika egykori belügyminiszterből főjegyző lesz. Karácsony kampányát segítette az MSZP-SZDSZ-korszak két szóvivője, Gál J. Zoltán és Batiz András is, akik minden bizonnyal szerepet kapnak majd a városházán.

Valamennyien a Gyurcsány-kormányban vállaltak kulcsszerepet, és a bukás óta mindannyian várták a politika közelébe történő visszatérés lehetőségét, amely úgy tűnik, most érkezett el.

Hiszen a gyenge jellemű Karácsony nem tud ellenállni annak, hogy Gyurcsány a nyakára ültesse bukott katonáit.

Gyurcsánynak saját irodája is lehet a Városházán

Sőt, ahogy azt megírtuk, nemcsak a Demszky-Hagyó- és a Gyurcsány-korszak emberei térhetnek vissza Karácsony Gergely főpolgármesternek „hála" a budapesti Főpolgármesteri Hivatalhoz, hanem információink szerint maga a bukott miniszterelnök is a városházára kerülhet. Az Origo úgy tudja, felmerült, hogy Gyurcsány Ferenc irodát/szobát kaphat a Főpolgármesteri Hivatal épületében.

Demszky Gábor korábbi főpolgármester és Karácsony Gergely Rajk László temetésén Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya kérdésünkre tagadta megbízható forrásból származó információnkat, valószínűleg csak azért, mert a hír túl korán szivárgott ki, ezért visszakoztak.

De tegyük fel: nem lesz szobája Gyurcsánynak. Ettől még folyamatosan ott lehet a Városházán - csak nem saját szobájában, hanem egyenesen Karácsonyéban. Képzeljük el a jelenetet, amikor megérkezik Gyurcsány, a főpolgármester pedig felpattan. A bukott miniszterelnök pedig a Városháza uraként hellyel kínálja Karácsonyt annak saját szobájában.

Nyilvánvaló: mostantól a Városháza ura Gyurcsány Ferenc.