Ők Európa legkeresettebb női szökevényei - videó

2019.10.18. 10:46

Az Europol legújabb kampányában a tagországok rendőri szervei összesen 22 EU állam legkeresettebb női bűnözőjét körözik. Magyar is van köztük. Kattintson az oldalukra, és segítsen megtalálni őket.

A nők, a férfiakhoz hasonlóan képesek súlyos bűncselekmények elkövetésére?" 

- teszik fel a kérdést a magyar rendőrség honlapján.

Az „Európa legkeresettebb" honlapján található női szökevények azt bizonyítják, hogy a válasz: igen. Az EU bűnüldöző szervének új kampányában szereplő bűnözőket, mindkét nem tagjait, olyan súlyos bűncselekmények miatt keresik, 

mint a gyilkosság, a drogkereskedelem, a csalás, a lopás és az emberkereskedelem. 

A hatás és eredmény kedvéért látványos videót tettek közzé, amelyben kimondják, hogy a bűnözésnek bizony nincs neme. 

A fókuszban a bűncselekmény mögötti történet áll, így kezdetben egy álarc takarja a bűnözőt. Ahogy a történet halad előre,  az álarc részei eltűnnek, és a „néző" tippelhet a bűnöző nemére. 

A kampány célja, hogy minél több látogató keresse fel a honlapjuk erre készült felületét.

Ki rejtőzik a maszk alatt? Derítse kiForrás: police.hu

A tapasztalatok azt mutatják, hogy minél többen látják a keresett szökevényeket, annál nagyobb az esélye, hogy valaki be tudja illeszteni a kirakós utolsó darabját, aminek segítségével sikerül a keresett személyt lokalizálni, majd letartóztatni. A honlapon közvetlenül, név nélkül lehet információkat küldeni közvetlenül a nemzeti nyomozóknak, akik a szökevényt keresik.

Dudás Ildikó Európa egyik legkeresettebb női bűnözőjeForrás: police.hu

Az egyik maszk Dudás Ildikót takarja, akit a Veszprémi Törvényszék és a Győri Ítélőtábla ítélete alapján bűnsegédként elkövetett kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények miatt köröznek, mivel a rá kiszabott 6 év fegyházbüntetését nem kezdte meg.

Dudás 2010 tavaszától 2012 áprilisáig bűntársaival – különös tekintettel az élettársára – kereskedett speed, valamint ecstasy típusú kábítószerekkel a Balaton környéki lokálokban, és rendszeresen fogyasztotta is a szereket. 

A körözött nő és élettársa nemcsak a különböző szórakozóhelyeken, hanem 

gyermekeik jelenlétében, napközben az otthonukban is használták a fenti szereket, 

továbbá volt olyan alkalom, amikor a kábítószer átvételekor kiskorú gyermekeik is jelen voltak.