A bőnyi rendőrgyilkos abban bízik, hogy kiengedik

Bőnyi TEK
A TEK orvos kommandósai látták el először a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottját
Vágólapra másolva!
Egész nap jegyzetel a börtönben a bőnyi rendőrgyilkos, több száz jegyzettel készül a következő, decemberi tárgyalásra. A bíróság júniusban ítélete életfogytiglanira, és 25 év múlva bocsáthatták volna feltételesen szabadlábra. Nem rég azonban a másodfokú ügyészség fellebbezett súlyosabb ítéletért.   
Vágólapra másolva!

Közel három éve, 2016. október 26-án a rendőrök azért mentek a bőnyi férfi otthonába, hogy átkutassák azt. A házba viszont nem jutottak be, ugyanis Győrkös István először nem akarta beengedni őket, aztán a kapuból visszament egy gépkarabélyért, amit csőre töltött és kibiztosított.

Amikor a rendőrök a házba léptek, Győrkös rájuk lőtt és eltalálta a 46 éves őrnagyot, Pálvölgyi Pétert. A férfi azonnal meghalt.

Két társa ekkor tüzet nyitott és el is találták a támadót, a hasán. Riasztották a TEK-et, de mire ők odaértek, az idős férfi elbarikádozta magát.

Közölte, hogy mindenkit lelő, aki megpróbál közelebb menni hozzá.

De sérülése miatt egyre romlott az állapota, és két órával a lövöldözés kezdete után a TEK emberei elfogták és átadták a mentősöknek. A házban több engedély nélkül tartott fegyvert találtak.

Győrkös István, a hazai hungarista mozgalom egy vezetője Forrás: szabadriport.files.wordpress.com

A meggyilkolt rendőrt a belügyminiszter alezredessé léptette elő, és hősi halottá nyilvánította.

Győrkös István azóta is tagadja, hogy ő ölte volna meg a rendőrt, szerinte ugyanis a társai találhatták el. De az igazságügyi fegyverszakértő teljesen kizárta, hogy a rendőrök fegyveréből lőtték volna ki azt a golyót, amely megölte a nyomozót.

A rendőrgyilkos ellen 2017-ben emeltek vádat, és idén nyáron mondták ki bűnösnek: gyilkosság és lőfegyverrel visszaélés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság.

A TEK orvos kommandósai látták el először a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottját Forrás: TEK

Az ítélet azonban nem jogerős, ugyanis az ügyész súlyosabb minősítésért fellebbezett, míg Győrkös és ügyvédei felmentésért.

- mondta el a Blikknek Takács Zoltán, az idős férfi egyik ügyvédje.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A lap úgy tudja, hogy a korábban neonáci eszméket hirdető férfi családja abban bízik, hogy karácsonykor már együtt lesznek.

A másodfokú tárgyalás decemberben lesz.

Új körülményeket már nem vizsgálnak, az eddig keletkezett iratok alapján hozza meg az ítéletet.