10 éven át tartotta rabszolgaként a férfit ózdi házában

2019.10.21. 15:09

A férfi még 2008-ban költözött oda ismerőse családjához. Ezután tíz éven keresztül sanyargatták. Az eredeti egyezség szerint csak a ház körüli munkákat kellett volna ellátnia, gondozni az állatokat és fát vágni. Ezért cserébe szállást, napi háromszori étkezést és pénzt kapott volna. Ehelyett azonban rendszeresen verték és megalázták éveken keresztül. 

Két éven keresztül ez így is ment, azután azonban egyre rosszabbul bántak vele. Többször megverték, megütötték, elvették a szociális segélyét, illetve a közmunkáért kapott pénzét.

Később pedig arra kényszerítették, hogy hagyja ott a munkahelyét.

2014-ben elköltöztek az előző házukból. Az új helyen a férfinak a nyári konyhába kellett beköltöznie.

Ezután a verések már rendszeressé váltak. Többször meg akart szökni, egyszer például Miskolcon akart munkát vállalni, de a ház tulajdonosa mindig utánament, visszavitte, aztán megverte. Az is előfordult, hogy a bántalmazója egy ásóval ütött a fejére. Hogy a nagyobb sérülést elkerülje, a férfi a maga elé tartotta, így azonban a keze tört el. Mivel orvoshoz nem engedték, így az eldeformálódva forrt össze.

Az éveken át tartó sanyargatás tavaly februárban ért véget, amikor a ház tulajdonosa acélbetétes
bakancsával úgy megrúgta a férfi fejét – mert az túl kevés fát vitt haza az erdőből – hogy gyökerestől kitört az egyik foga. Másnap hajnalban tudott megszökni a rabságból.

A sanyargató férfit 5 évre ítélték. Az ítélet nem jogerős.