Kórházi betegektől lopott egy nagykanizsai férfi

Vágólapra másolva!
A 39 éves férfi lopott Siófokon, Tapolcán és Hatvanban is kórházakban. Egy idős asszony buktatta le.
Vágólapra másolva!

A többszörösen büntetett előéletű férfi májusában kisebb értékű lopásokat követett el Siófokon, majd a hatvani kórházban próbálta meg ellopni az egyik ott dolgozó orvos értékeit, de rajtakapták.

Ezek után egy veszprémi étteremben elrejtőzött és bent maradt zárás után. Miután a személyzet elment alkoholt, üdítőket és a bevétel egy részét is ellopta, a reggeli takarításnál pedig kiosont.

Júniusban a tapolcai kórház egyik fekvőbeteg osztályára surrant be az éjszakai órákban, ahol az egyik alvó beteg, egy asszony táskáját ellopta, amiben 300 ezer forintnyi érték volt. Ezután bement egy másik kórterembe, ahol felkeltek a zajra, ezért nem tudta ellopni a kiszemelt 150 ezer forint értékű telefont és tabletet.

Bepróbálkozott egy harmadik kórteremben is, ahol elkezdett keresgélni az egyik asszony táskájában.

Az asszony felébredt és kérdőre vonta, amire nem tudott ésszerű magyarázatot adni, ezért a beteg az éjszakás nővérhez kísérte, aki hívta a biztonsági szolgálatot.

A jelenleg letartóztatásban lévő férfi ellen az ügyészség javasolja, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre. Amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, akkor 5 évet fog kapni.