Egy pulóver miatt ölte meg barátját Csolnokon

2019.10.21. 11:12

A vádirati szerint a két férfi egy régészeti feltáráson dolgoztak. Egyikük munka közben ideges lett, mert a másik felvette a pulóverét. Azt követelte, ezért vegyen neki egy ugyanilyet, vagy fizessen 26.000 forintot. Ez vezetett a későbbi gyilkossághoz.

Mivel a férfi, aki a pulóvert felvette, egyik nap nem ment dolgozni, a másik azt gondolta, hogy nem akar neki fizetni. Ezért munka közben többször elmondta, hogy meg fogja ütni, illetve, ha nem kapja meg a pénzét, akkor megszúrja.Délután Csolnokon egy kocsma előtt találkoztak, ahol a férfi közölte, hogy a pulóvert nem fogja kifizetni. Erre válaszul a kollégája olyan erővel ütötte ököllel arcon, hogy a földre esett.

Az agresszív férfit többen számon kérték, és a földön fekvő kollégájától távolabb szorítottak. Erre ő elővett egy kést, amivel hadonászni kezdett, így tartva távolabb magától az embereket. Közben

a másik férfi felkelt a földről, és elindult felé. Néhányat lépett, ekkor érte a mellkasán szúrás. Azonnal meghalt.
Később kiderült, a támadó kábítószerezett a gyilkosság előtt. Mielőtt a rendőrök kiérkeztek volna, elmenekült, noha többen megpróbálták visszatartani. Nem sokkal később autóba ült, előtte is drogozott.

Ha a gyilkossággal vádolt férfi mindent beismer az előkészítő ülésen, 9 és fél évet kap.