Orbán Viktor a Zeneakadémián mond beszédet október 23-án

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök október 23-án a Zeneakadémián mond beszédet. 
Vágólapra másolva!

A hivatalos programban szereplő tájékoztatás szerint kora este tartja beszédét az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök. A helyszín a Zeneakadémia.

Már október 22-én elkezdődnek a programok

Mint arról korábban beszámoltunk, elfogadta a biztosítási tervet az október 23-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs.

A "szabadság napja" szlogennel rendezik meg az idei rendezvényeket -

közölte Kovács Zoltán államtitkár, aki a programokat ismertetve elmondta: október 22-án, kedden az 1956-os műegyetemi emlékműnél tartanak koszorúzást. Beszédet mond Boross Péter volt miniszterelnök. A Műegyetemen 15 órakor kezdődő rendezvényen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter mond beszédet.

Majd megtartják a hagyományos korhű fáklyás emlékmenetet a Bem szoborig, ahol Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára mond beszédet. Este Csík János és az Esszencia ad koncertet, amely alatt és azt követően fényfestés lesz látható a környező épületeken.

Október 23-án, szerdán reggel 9-kor az ünnepélyes zászlófelvonással kezdődnek a programok a Kossuth Lajos téren.

Egész nap ingyenesen megtekinthető lesz a Szent Korona az Országházban. Emellett a Kossuth téren családi programokkal várják az ünneplőket. Este 7 órakor a Millenárison megtartják a már hagyományos Szabadságkoncertet. A Zeneakadémián pedig díszhangversennyel zárják az ünnepi rendezvényeket - fejtette ki Kovács Zoltán. Az Országgyűlés 1991-ben nyilvánította hivatalos nemzeti ünneppé október 23-át, amit a 2012-es alaptörvény is megerősített.