Az Országgyűlés felfüggesztette Varju László országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Az ügyről korábban az Origo is beszámolt. Lényege, hogy Horváth Imre volt újpesti MSZP-s politikust akarta visszalépésre bírni Varju még 2018-ban. Horváth visszautasította a DK-s ajánlatát.

Az Országgyűlés felfüggesztette Varju László, gyurcsányista politikus mentelmi jogát. A képviselők 146 igen, 29 nem és 0 tartózkodás mellett szavazták meg a felfüggesztést. 

Mint arról korábban beszámoltunk,Polt Péter legfőbb ügyész egy folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványozta az ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Az ügyészség gyanúja szerint Varju László az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként a 2018. évi országgyűlési választás előtt, 2018. február 12-én, egy kávézóban találkozott a függetlenként induló jelölttel.

A találkozó során Varju László – a választáson való nyerési esélyeinek növelése érdekében – anyagi juttatást ígért a férfinak azért, hogy a képviselőjelöltségtől lépjen vissza a javára. A férfi a felvetést elutasította. Varju László országgyűlési képviselő cselekménye választás rendje elleni bűntett megállapítására lehet alkalmas - írta a Legfőbb Ügyészség.

Varju László (baloldalt) mentelmi jogát felfüggesztette az OrszággyűlésForrás: MTI/Máthé Zoltán

Varju „költségtérítésről" beszélt

Mint arról az Origo korábban beszámolt, Horváth Imre, miután egyértelműsítette, hogy nem lép vissza a 2018-as országgyűlési választáson, burkolt fenyegetéseket kapott, majd miután ezeket is visszautasította, Varju pénzt ígért a visszalépésért, természetesen ő ezt költségtérítésnek nevezte, hogy ne érje kár a visszalépéssel Horváthot. A volt MSZP-s szerint a baloldaliság nem Varjunál, nem a DK-nál és nem a mai MSZP-nél van, akik valójában ma már szélsőségesen neoliberális, önző és az emberséges gondolatokkal összeegyeztethetetlen elveket vallanak.