Megerőszakoltak egy nyugdíjas asszonyt Nyíregyházánál

2019.10.22. 12:03

Egy 21 éves férfi megerőszakolt egy nyugdíjas asszonyt a Nyíregyháza közelében lévő otthonában. A rendőrség pár órán belül elfogta a támadót, akit az ügyészség ma bíróság elé állít.

A férfi szombaton elment az asszony házához, majd becsengetett azzal az ürüggyel, hogy cigit kér. Az asszony kinyitotta az ajtót, mire a férfi átugrotta a kaput, majd betuszkolta az asszony a házba és kulcsra zárta az ajtót.

Aztán az ágyra lökte és megerőszakolta.

Ez után hazament.

A rendőrség 7 órán belül elfogta a férfit és őrizetbe vette. Az ügyészség kiemelten kezeli az ügyet, ezért a beismerő vallomást tett férfit még a ma bíróság elé állítja, ahol akár el is ítélhetik. Szexuális erőszakkal és magánlaksértéssel vádolják, amiért akár 10 év börtönt is kaphat.

A férfi még április végén követett el egy másik bűncselekményt, akkor Nyíregyházán, az utcán tepert le egy 18 éves nőt, közben azzal fenyegette, hogy leszúrja.

Akkor szexuális erőszak nem történt. Az ügyészség akkor is soron kívül vádolta meg, és 2 év próbaidőre felfüggesztette. Ha most elítélik, a korábbi büntetést is megkapja.