Elítélték a bandát, akik az egész országban rettegésben tartották az időseket

Vágólapra másolva!
Részben súlyosabb, letöltendő börtönbüntetést kapott jogerősen az a négy ember, akik Szegedtől Zalaegerszegig több városban idős embereket fosztottak ki. A három nő és férfi társuk 2017 tavaszán három hónap alatt kilenc idős embertől összesen több mint ötmillió forintot vettek el. Kitalált ürügyekkel bejutottak a lakásba, ahol elterelték a figyelmüket, hogy társuk közben pénz és értékek után kutasson.
Vágólapra másolva!

Szegeden, Cegléden, Mátészalkán, Gyöngyösön, Székesfehérváron, Nagykanizsán és Zalaegerszegen fosztottak ki időseket,

a legkisebb zsákmány 200 ezer forint volt, a legnagyobb meghaladta az egymillió forintot.


Az elsőrendű vádlottat tavasszal a bíróság két év, öt évre felfüggesztett börtönre ítélte, amit most négyéves, letöltendő börtönbüntetésre változtatott a törvényszék. A törvényszék mindezt arra hivatkozva tette, hogy a nő különös visszaeső, és, hogy a bűncselekményeket egy részét feltételes szabadságvesztés ideje alatt követte el.

Nagyobb súllyal vette figyelembe a bíróság az üzletszerűen, bűnszövetségben és csoportosan történt elkövetést is, a nő ezért feltételes szabadságra sem bocsájtható.

A másodrendű vádlottra kiszabott négyéves börtönbüntetést a törvényszék helybenhagyta, harmadrendű társuk esetében a kétéves börtönbüntetést egy évre enyhítette, aminek végrehajtását három év helyett két évre felfüggesztette.

A három nőt a bűncselekmények helyszínére fuvarozó és a lakásokban kutakodó, negyedrendű vádlottként szereplő férfira - családi és az egészségi állapotát figyelembe véve - hét év helyett hat évet kapott.