Hallgat a férfi, aki Ózdon élettársa két fiát megölte

2019.10.22. 11:48

Előkészítő ülést tartott a törvényszék annak az ózdi férfinak az ügyében, aki a vád szerint előbb élettársát akarta megölni, majd a nő segítségére siető nevelt gyermekeit gyilkolta meg. A férfi egyelőre nem beszél.

A férfi november végén ózdi otthonában éjjel támadt rá az alvó élettársára, akit egy nagyobb késsel mellkason szúrt. A zajra felébredtek a nő gyerekei, akik megpróbálták anyjukat megvédeni, azonban a férfi a két fiúra is késsel támadt, miközben azt kiabálta megöllek benneteket.Az egyik fiatalt a mellkasán, a másikat a háta bal oldalán szúrta meg,

mindketten azonnalmeghaltak.
A férfi ezután a bejárati ajtót kulcsra zárta, a kulcsot a párnája alá rejtette, majd sérült élettársát az ágyra fektette és saját magát is megsebesítette.

A nő kérte, hogy engedje ki a házból, de a férfi azt mondta, hogy most már együtt halunk meg. A nőnek azonban néhány óra múlva sikerült kijutnia a lakásból az utcára, ahol a helyiektől kért segítséget.

Az előkészítő ülésen a többek között kettős gyilkossággal vádolt férfi nem tett vallomást,

tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le,

így az ügy előkészítő ülésen történő befejezésének feltételei nem álltak fenn.

A történtek után az Origo a helyszínen járt, ahol több helyi lakos is beszélt a gyilkosságról. Riportunkat itt olvashatják.