Rétvári Bence: Óriási értéke van a szabadságnak

2019.10.22. 18:37

Október 23. mindig arra emlékeztet, hogy óriási értéke van a szabadságnak – hangsúlyozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen kedden, a budapesti Bem téren.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hozzátette: 1956-ban kiderült, hogy a nyugati nagyhatalmak nem segítenek, egyedül maradtunk. Örök tanulság, hogy mi magyarok mindig önmagunkra számíthatunk,  a szabadságot, a függetlenséget nem más birodalmaktól kapjuk, azt saját erőből kell elérni.

Budapest, 2019. október 22. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára megkoszorúzza Bem József szobrát az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen a fővárosi Bem téren 2019. október 22-én. MTI/Mónus MártonForrás: MTI/Mónus Márton

Ezért kell, hogy Magyarország erős legyen, a saját lábára álljon és a birodalmak is tiszteljék – szögezte le az államtitkár a Bem téren, ahová az ünnepség résztvevőinek többsége a Műegyetem elől induló fáklyás felvonulással érkezett.