Elfogadta Deutsch Tamás 3 milliárd eurós javaslatát az Európai Parlament

DEUTSCH Tamás
Strasbourg, 2019. július 16. Deutsch Tamás, a FIDESZ-KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament plenáris ülése is megszavazta Deutsch Tamás javaslatát: 3 milliárd euróval kívánja megemelni a 2020-as kohéziós forrásokat. Az emeléssel biztosítani lehet, hogy elegendő forrás álljon rendelkezésre a tagállami, már megvalósított projektek számláinak kifizetésére.
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője, a szavazást követően elmondta: óriási áttörés, hogy a néppárti frakció, majd a költségvetési bizottság után, most az EP plenáris ülése is elismerte, hogy több pénzre van szükség a regionális fejlesztési programok megvalósítására 2020-ban. Ez azért fontos, mert

el kell kerülni az előző többéves pénzügyi keretterv végén előállt „likviditási hiány" problémáját, és biztosítani kell, hogy elegendő forrás álljon rendelkezésre a tagállami, már megvalósított projektek számláinak kifizetésére.

Deutsch Tamás szerint fontos kiemelni: a 2020-as év a mostani pénzügyi keretterv utolsó éve. Ezért is kell, hogy beszéljünk arról, hogy jelenlegi formájában elfogadhatatlan a 2021-2027 közötti pénzügyi keretterv javaslata. Az Európai Bizottság tervezete kettős mércét alkalmaz, ráadásul jelentősen csökkentené a regionális fejlesztési és agrárforrásokat is. Sajnos a finn elnökség előterjesztése sem tartalmaz elfogadható javulást ezeken a területeken Magyarország számára.

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP képviselője javaslata zöld utat kapott az EP-ben Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„Az uniós tervek tükrében, amelyek hátrányos helyzetbe hoznák a magyar régiókat, különösen szomorú a magyar ellenzék arra vonatkozó próbálkozása, hogy a jövőben ne Magyarországon döntsenek arról, hova jutnak az uniós fejlesztési pénzek.

Egyedül a magyarországi ellenzék az, amely minden erőt és energiát arra fordít, hogy minél kevesebb pénzt kapjon Magyarország és a magyar emberek. Életveszélyes, Magyarország ellen nyílt támadást jelentő elképzelés ez, melynek értelmében elvennék a Magyarországnak járó fejlesztési pénzeket"

- hívta fel a figyelmet a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője.