A Jobbik még október 23-án is a Gyurcsánnyal való összefogást védte - videó

DK Demokratikus koalíció Gyurcsány Ferenc
2019 március 15
Egyetem tér
Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo is beszámolt, a balliberálissá vált Jobbik az október 23-i megemlékezését a Corvin közben tartotta, a rendezvény azonban érdektelenségbe fulladt, mivel pár tízen, maximum százan voltak csak kíváncsiak a nemzeti oldal árulóinak a beszédeire. Ráadásképpen Stummer Jánosnak, a párt egyik alelnökének „sikerült" meggyaláznia a Corvin köz legendás parancsnokának, néhai Pongrátz Gergelynek az emlékét, azt üzenve, hogy az 56-os hős csak forogjon a sírjában, mert a Jobbik továbbra is része kíván maradni a balliberális „összefogásnak".
Vágólapra másolva!

Az érdektelenségbe fulladt jobbikos megemlékezés előzményéhez hozzátartozik, hogy Pongrátz András 56-os forradalmár és szabadságharcos, a néhai Pongrátz Gergelynek, a Corvin köz legendás parancsnokának az öccse október 20-án közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben ez áll:

„A Pongrátz család nevében felszólítom a Jobbikot: ne vegyék többé szájukra Pongrátz Gergely nevét, aki forog a sírjában a Jobbik árulása miatt! A Gyurcsány Ferenccel a Parlament lépcsőjén esküdöző és nemzeti ünnepünkön Dobrev Klárával egy színpadra álló Jakab Péternek és pártjának nincs többé keresnivalója a Corvin közben. A kommunista Nagy Imre szobráért aggódó jobbikos politikusok menjenek inkább a padláslesöprő miniszter emlékhelyéhez!"

Az egykor szebb napokat megélt

Jobbik alapításában ugyanis részt vett Pongrátz Gergely, aki átadta a párt ifjú politikusainak az ötvenhatos zászlót, hogy vigyék tovább a szabadságharc szellemiségét.

Ám a Jobbik árulása miatt Pongrátz Gergely forog a sírjában – ahogy arra felhívta a figyelmet Pongrátz András is.

A balliberálissá vált Jobbik néhány tíz, maximum száz főt megmozgató rendezvényén a Corvin közben erre a mondatra reflektált Stummer János, a párt egyik alelnöke, amikor a következőket mondta:

Stummer mondata még akkor is aljas és becstelen lenne, ha nem egy ikonikus ötvenhatos hősnek, Pongrátz Gergelynek címezte volna. Ép erkölcsi érzékű ember ugyanis nem üzen a halottaknak olyat, hogy forogjanak csak a sírjukban. Ép erkölcsi érzékű ember, ha egyáltalán szájára veszi egy eltávozott ember nevét, akkor legfeljebb annyit kíván neki, nyugodjon békében. Ám jelen esetben Stummer nem egy ismeretlen elhunytnak üzent, hanem egyértelműen – Pongrátz András fölszólítására válaszul – Pongrátz Gergelynek. S ezzel nemcsak Pongrátz Gergely, hanem az ötvenhatos szabadságharc emlékét is meggyaláztaírja a PestiSrácok.

A 888.hu pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a Corvin közi hős sírjában forgásával viccelődő Stummer kijelentésére reagált a közösségi oldalán a Jobbik egykori tagja, Volner János országgyűlési képviselő is.

Volner véleménye alapján, „ez arcpirítóbb és felháborítóbb, mint Hadházy trágár trollkodása. Normális ember nem tiporja lábbal egy 14 éve eltávozott szabadságharcos emlékét, és nem üzenget neki arrogánsan a síron túlra, főleg nem abból az erkölcsi mélységből, ahova a Jobbik mára jutott. Az '56-osok akár az életüket is adták a hazájukért, amire a Jobbik jelenlegi vezetői soha nem lennének képesek. Szégyelljék magukat!"

Ahogy azt korábban az Origo is megírta, Stummer János volt az, aki egy hangfelvételen arról beszélt, hogy