Eldugták a kispesti önkormányzat október 23-ai megemlékezéséről a drogpartin hencegő MSZP-st

Lackner Csaba, MSZP, hangfelvétel, fehér por
Vágólapra másolva!
Eldugták Lackner Csabát, a kispesti szocialisták korrupciós és kokainbotrányának kulcsfiguráját a helyi önkormányzat október 23-ai ünnepi rendezvényéről, annak ellenére, hogy újraválasztották képviselőnek.
Vágólapra másolva!

Tegnap kora délután az Ötvenhatosok terén emlékezett az 1956-os forradalomra a kispesti önkormányzat, az eseménynek azonban volt egy fontos hiányzója. Az önkormányzat hivatalos honlapján és Gajda Péter szocialista polgármester Facebook-oldalán közzétett képeken az látszik, hogy

a kispesti MSZP korrupciós és kokainbotrányának kulcsszereplője, Lackner Csaba nem vett részt az eseményen.

Ennek azért van jelentősége, mert több párt- és képviselőtársa is megjelent az ünnepségen, és lerótták tiszteletüket az '56-os hősök és áldozatok előtt.

Nem ez az első eset, hogy az MSZP eldugta Lacknert a nyilvánosság elől: miután véget ért az önkormányzati választás, az újra megválasztott képviselőt nem tették rá a kispesti szocialisták köszönetnyilvánító anyagaira.

Mióta kirobbant a botránya, Lackner Csaba bujkál a nyilvánosság elől - a szocialisták ebben segítségére vannak Fotó: Polyák Attila - Origo

Meglehetősen felemás a szocialisták magatartása a súlyos korrupciós ügy kapcsán: a választást megelőzően megkérdőjelezték a kompromittáló felvételek eredetiségét, arról beszéltek, hogy nem szükséges belső eljárást indítani, mert "a videó nem bizonyított", ugyanakkor október 13-a után másképp kezdtek el kommunikálni az ügyben. Molnár Zsolt a budapesti MSZP politikusa úgy fogalmazott az ATV hétfő reggeli adásában, hogy Lacknernak ki kellene lépnie a pártból, és vissza kellene adnia mandátumát. Molnárhoz hasonlóan a helyi pártszervezet is időhúzásba kezdett, hiszen tegnapi posztjukban ahelyett hogy vizsgálatot kezdeményeztek volna Lackner ellen, csupán lemondásra szólították fel a politikust.

Drog, korrupció, szocialisták

Mint ismert, országos botrány lett abból a hangfelvétel- és videósorozatból, amelyen Lackner kokainozás közben kenőpénzekről, fenyegetésekről beszélgetett - egyelőre - ismeretlen személyekkel. Szavaiból kiderült, hogy Kispest szocialista vezetői álomszerűen gazdagodtak az önkormányzati politizálásból: többen annyi pénzt gyűjtöttek össze, hogy külföldi luxusvillát tudtak vásárolni, és életük hátralévő részében már nem igazán kell dolgozniuk. A szocialista politikus több párttársához hasonlóan

Gajda Péterrel kapcsolatban is súlyos vádakat fogalmazott meg.

Elmondása szerint a kispesti polgármester egy alkalommal hárommillió forintot fogadott el külső vállalkozásoktól visszaosztott pénzekből, és a nem tisztán szerzett pénzét értékes ingatlanokba fektette. Állítása szerint ezt onnan tudja, hogy volt olyan eset, amikor személyesen ő intézte az adásvételt. Lackner úgy értékelte felettese gazdagodását, hogy annyi pénzt gyűjtött össze, ha abbahagyná a politizálást, akkor is nyugodt életet élhetne.

Múlt szombati cikkében a Magyar Nemzet egyébként arról írt, hogy kikérte a spanyolországi földhivataltól Kránitz Krisztián (MSZP), kispesti vagyonkezelő-igazgató ingatlanának dokumentumait, amiből az látszik, hogy egy spanyolországi ingatlan büszke tulajdonosa. A Krinyónak becézett politikus egyébként nem tüntette fel vagyonmozgást a vagyonnyilatkozatában.