Kiss Erikre tavaly augusztusban, motorozás közben szakadt rá egy faág a Lehel úton. Azóta csak álmodozhat arról, hogy újra motorra ül. A baleset után több milliós kártérítést akar – írja a Blikk.

A férfit a hátán lévő harminc centis vágás emlékezteti arra, hogy kis híján meghalt tavaly augusztusban, amikor a Lehel úton ráesett egy faág.

Szikrázóan sütött a nap, szellő sem rebbent, amikor motorral a Lehel úti lámpás kereszteződéshez közeledtem. Aztán jött a filmszakadás, a mentőben ébredtem. A kórházban az orvos közölte, eltört négy gerinccsigolyám, amit a műtét során nyolc csavarral rögzítettek – mondta a Blikknek Kiss Erik.

A férfi élete azóta romokban van, az igazságügyi szakértő véleménye szerint 60 százalékbankárosodott az egészsége.

"Éjjel három óránál többet képtelen vagyok aludni, arról pedig nem is álmodozhatom, hogy valaha újra motorra ülök. Korábban a munkahelyemen targoncát vezettem, húszliteres kannákból töltöttem hűtőfolyadékot a forgácsológépekbe, most pedig még a bevásárlás is nehézséget okoz, mert két üveg ásványvíznél nehezebb tárgyat nem emelhetek" – mondta a férfi.

A férfi és a barátnőjét a baleset csak közelebb hozta egymáshoz, a nő mindennap megmasszírozza a hátát. A fővárosi és az angyalföldi illetékesek elismerték a felelősségüket a korhadt fa miatt, azóta sem kértek tőle bocsánatot.

Amikor a férfi ügyvédje benyújtotta a 22 millió forintos kártérítési igényt, mindkét hivatalban meglepődtek. Peren kívül sikerült megegyezniük egy kisebb összegben, de a önkormányzati választások után megszakadtak a tárgyalások.

A Blikk megkereste a XIII. kerületi és a fővárosi önkormányzatot is, de eddig nem kaptak választ.