Autókereskedőnek álcázta magát, majd Rómába csalta vevőit, és átverte őket

2019.10.25. 16:32

A budapesti férfi 2015 júniusától Rómában élt. 2015 októberében felhívott egy nagykőrösi férfit, akinek álnéven mutatkozott be, és egy ismerősre hivatkozva felkeltette a bizalmát. Azt állította neki, hogy Olaszországban saját autókereskedése van, és kedvezményes áron tud autót eladni. Ezenkívül felajánlotta a férfinak, hogy ha ellátogat üzletébe, egy római szállodában szállást is intéz neki.

A férfinak felkeltette érdeklődését az ajánlat, ezért fiával együtt Rómába utazott, ahol találkoztak a telefonálóval. A férfi egy szalonba vezette vevőit, ahol több jó állapotú, olcsó autó közül válogathattak.

A férfi elkérte vevői iratait és 55.000 eurót azzal, hogy elszalad a bankba, és elintézi a befizetést,

majd ezután együtt elmennek az autók tulajdonos változását bejelenteni. Azt is megígérte, hogy később gondoskodik a vásárolt autók elszállításáról is.

A vádlott azonban nem tért vissza a vevőkhöz, irataikat egy taxissal küldte vissza a szállodába.

A két férfi ezután soha többé nem találkozott vele, ám többször felhívta őket különböző ürügyekkel, mint például további autóvásárlás, váratlan bírság, megnövekedett átírási költségek, melyeknek okán még több pénzt kért el tőlük.

Amikor a két férfi közül egyik pár hónap múlva újra Rómába utazott, és

az autószalonban meglátta a korábban kiválasztott és kifizetett autót, rájött, hogy átverték, és feljelentette a férfit. A szélhámos autótulajdonos a két férfinak összesen 33 millió forint kárt okozott.

 A férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki, 2017 júniusában fogták el a rendőrök.