Alvó emberekhez törtek be - több milliót vittek el

2019.10.25. 16:23

A két férfi novemberben egy nagytőkei férfira és idős, beteg anyjára támadtak rá. Több millió forintot, és egy telefont raboltak el tőlük.

A tartósan beteg férfi és mozgássérült, nyugdíjas anyja közösen éltek egy tanyán. 

Egy lakás eladásával 3 és fél millió forintra tettek szert.

Egy büntetett előéletű férfi, aki nemrég szabadult a letartóztatásából, megtudta ezt a hírt, és elárulta társának is. Elhatározták, hogy ha kell, erőszakkal, de megszerzik a pénzt.

Ezért november 8-án, este símaszkban és kesztyűben elmentek a tanyához, és megvárták, hogy az idős asszony és fia elaludjon. Ekkor befeszítették az ajtót, és bementek a lakásba. A zajra felébredt a férfi, mire a két betörő zseblámpával a szemébe világított, majd hátracsavarták a kezét, visszarángatták a hálószobába, és lelökték az ágyra. Ezután mellkason ütötték, és folyamatosan ezt kiabálták:

hol van pénz?"

A hangoskodásra felébredt a nyugdíjas nő is, akit a két férfi szintén mellkason ütött, mire az asszony az ágyára visszazuhant. A férfi ekkor megijedt, és elárulta a rablóknak, hogy hol van a pénz. Azok 

2.378.000 forintot, illetve 5.000 forint értékű telefont vittek magukkal, majd távoztak, miközben a nyomok eltüntetésére őrölt borsot szórtak szét a padlón. A két férfi elosztotta egymás között a pénzt, majd titkos helyre rejtették.

A lopott pénz soha nem lett meg.