Az MSZP elnöke kezdeményezte Lackner Csaba kizárását

Lackner Csaba, Kránitz Krisztián, Gajda Péter
Lackner Csaba (b); Kránitz Krisztián (k); valamint Gajda Péter
Vágólapra másolva!
Az MSZP elnöke kezdeményezte a korrupciógyanús botrányt egy róla készült hangfelvétellel kirobbantó Lackner Csaba kispesti képviselő pártból való kizárását.
Vágólapra másolva!

Tóth Bertalan ezt a Facebook-oldalán közölte pénteken.

- írta, úgy folytatva: miután az MSZP elnökségének felszólítására Lackner Csaba nem nyilatkozott az önkormányzati képviselői mandátuma sorsáról, ezért az országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsánál kezdeményezte Lackner Csaba pártból való kizárását. A testület nyolc napon belül hozza meg a döntését.

"Egyértelművé tettem korábban is: akár igazak a vádak, akár nem, meg kell adni a lehetőséget, hogy megvédje magát a képviselő, de azt éreznie kellene, hogy a vele szemben megfogalmazott vádak a közösségünkre nézve is súlyos terhet jelentenek, ezért tudnia kellene, mi a kötelessége" - fogalmazott a szocialisták elnöke.

Lackner Csaba korábban - miután olyan felvételek szivárogtak ki, amelyeken közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszél - felfüggesztette párttagságát.

Korábban nem tartották szükségesnek a párton belüli vizsgálatot

Mint ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a szocialisták választmányi elnöke a választások előtt még azt nyilatkozta, hogy a párt

nem indít vizsgálatot az ügyben, mert nem ismerik fel Lackner Csabát a felvételeken,

szerintük a felvétel manipulált. A választások után Kunhalmi már azt mondta, hogy Lacknernek ki kellene lépni az MSZP-ből, ám ha kiderül, hogy rágalomról van szó, akkor visszavárják.

Lackner Csaba, Kránitz Krisztián és Gajda Péter Forrás: Facebook


Úgy tűnik azonban, hogy azoknak a Magyar Nemzetnek nyilatkozó MSZP-s elnökségi tagoknak lesz igazuk, akik korábban azt mondták, hogy

Arról azonban egyelőre nincs információ, hogy Gajda Péter ellen indít-e az MSZP eljárást, hiszen a hangfelvételek tanúbizonysága szerint a kispesti polgármester tudott a korrupciós ügyekről, sőt volt, amiben érintett is volt.