A Jászberényi Járási Ügyészség letartóztatást javasolt annak a férfinak a számára, aki Molotov koktéllal rongálta meg ismerőse házát. A Szolnoki Járásbíróság elrendelte a letartóztatását, ám a férfi és ügyvédje fellebbezett.

A férfi október elején szabadult korábbi büntetéséből, ám, ahogy kikerült a börtönből, ott folytatta, ahol abbahagyta. Október 21-én két testvérével együtt elment haragosa házához, majd kintről szidalmazni hangosan kezdték a lakókat, és kövekkel dobálták a ház oldalát.

Forrás: ugyeszseg.hu/

Miután elmentek, a férfi rövid időn belül visszatért egymaga, kezében egy Molotov koktéllal, amit

meggyújtott, majd a ház falához dobta. A Molotov koktél miatt meggyulladt a hátz előtt álló tuja, és megégett a szúnyogháló, és a ház falának egy része. A férfi ezzel több, mint 50 ezer forintos kárt okozott.

Forrás: ugyeszseg.hu/

Az égő tuját a lakók eloltották, majd értesítették a rendőröket, akik rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették a támadót.

A bíró október 24-én egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását garázdaság és rongálás miatt. Az ügyész tudámásul vette, a férfi és ügyvédje fellebbezett - írja az Ügyészség oldala.

Forrás: ugyeszseg.hu/