Újabb, kiterjedtebb ellenőrzéssorozatot indít az agrártárca az eltérő minőségű élelmiszerek ügyében - tudta meg a Magyar Nemzet.

A szombati lapszámban azt írták, hogy a projekt részeként három országban összesen 280 termék összetételét és minőségét vizsgálják majd, a folyamatba pedig a gyártókat is bevonják.

Mivel az idén Brüsszelben elfogadták a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról szóló irányelv módosítását, amely lehetőséget biztosít tagállami szankciók bevezetésére, ezért Magyarországon is szigorú fellépésre számíthatnak a kettős mércét alkalmazó vállalatok.

IllusztrációForrás: MTI/Máthé Zoltán

A Magyar Nemzet azt írta, az elmúlt években elvégzett vizsgálatok eredményei világosan rámutattak arra, hogy  egyes gyártók termékei más minőségben kerülnek a nyugati és a kelet-közép-európai piacra.  A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ugyanakkor újabb ellenőrzésekre készül - tudta meg a lap az Agrárminisztériumtól. A kiválasztott termékeket laboratóriumi mérésekkel és érzékszervi vizsgálatokkal is összehasonlítják majd.

A kormány célja, hogy védje a magyar vásárlók érdekeit. Elfogadhatatlan, hogy Magyarországon silányabb minőségű élelmiszerek kerüljenek forgalomba, mint más tagállamokban  - szögezte le a tárca a lap kérdésére.