Újabb megállapodás született a gyerekekre káros digitális tartalmak visszaszorításáért

2019.10.26. 14:30

A gyerekekre káros digitális tartalmak visszaszorítása érdekében megállapodott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Belügyminisztériummal és az Országos Rendőr-főkapitánysággal.

Kurkó Zsuzsánna, a Safer Internet Program projektvezetője szombaton az M1 csatornán azt mondta, a felhasználók a károsnak vélt tartalmakat az Európai Unió Safer Internet Programjának részeként működő weboldalon jelenthetik be.

A szolgálat elemzői megnézik a bejelentett tartalmakat és ha szerintük is károsak, továbbítják a kiberbűnözés elleni főosztálynak.

Ha a tartalmat nem magyarországi szerverről, de Európán belül osztották meg, a feltöltés helye szerinti ország Hotline szolgáltatását értesítik és a tartalmat nekik továbbítják. Európán kívüli szerver esetén a tartalmak forrásának felderítésében a nemzetközi INHOPE szervezet is részt vesz.

Azt is mondta, az összefogásra nagy szükség van Magyarországon; a projektért felelős civil szervezet a Legfőbb Ügyészséggel is kötött már együttműködési megállapodást a gyermekekre káros digitális tartalmak visszaszorításáért.