Külügy: Nagy erőkkel keresik a Mallorcán eltűnt magyar turistákat

2019.10.27. 15:17

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a közösségi oldalán azt írta, Magyarország barcelonai főkonzulátusa kapcsolatban van a helyi rendőrséggel és a családdal a Mallorcán eltűnt magyar turisták ügyében.

Menczer Tamás azt írta, az eltűntek keresése nagy erőkkel folyik. Kollégái mindenben a család és a rendőrség rendelkezésére állnak.

A Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén írt arról, hogy eltűnt magyar turisták után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok. Az újság információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. 

Noha a helyi hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az eltűntek személyazonosságát, a lap szerint egy magyar testvérpárról, egy 18 éves férfiról és egy 30 éves nőről van szó. 

A Baleár-szigeteken és Katalóniában szerdán özönvízszerű esőzések voltak. Ketten meghaltak, hat embert pedig azóta eltűntként tartanak nyilván.

KAPCSOLÓDÓ CIKK