Esővel, széllel érkezik a lehűlés

fagyosszentek, illusztráció, időjárás, eső
Vágólapra másolva!
Esővel, széllel érkezik a lehűlés hétfőn. Ma délkeleten még 21 fok köré emelkedik a hőmérséklet, északnyugaton viszont már csak maximum 11 fok várható - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Hétfő: Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak északnyugaton, majd

egyre többfelé alakul ki eső, záporeső.

Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. Hidegfront érkezik. Északnyugaton már csak 11, délkeleten még 21 fok körül alakul a hőmérséklet. Erős lehűlés kezdődik!

Kedd: Nyugat felől újabb csapadéktömb érkezik, ezért többfelé alakul ki eső - de északkeleten csak elszórtan várható. Az északnyugati szél élénk marad. Délután mindössze 9-10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Barátságtalan, igazi őszi időre számíthatunk.

Szerda: Észak felől csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Futó záporok fordulhatnak csak elő. 7 és 12 fok közötti hűvös idő valószínű.

Megkezdődik a lehűlés! Forrás: AFP/Nicolas Armer

Csütörtök: Változóan felhős időre van kilátás északon több napsütéssel. Délen felhősödés várható, de csak néhol lehet kisebb eső.

Reggel -4

és +3, délután 7 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk.

Péntek: Mindenszentek napján is hideg lesz a reggel: -4 és +3 fok között alakulhat a hőmérséklet. Napközben változóan felhős idő valószínű, esőre kicsi az esély. A hőmérsékletben még nem lesz változás, marad a 9-11 fok körüli maximum.