Megdőlt a balliberális média pártatlanságának mítosza

KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Az a tény, hogy a kampány idején a magukat „független-objektív" sajtóorgánumnak maszkírozó médiumok nem rukkoltak elő azokkal a tényekkel, amelyekről most „kénytelenek" írni, egyértelműen megdönti pártatlanságuk mítoszát - minderről Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője beszélt. A baloldali horrorkoalíció jelöltjei már a kampány alatt is számtalan olyan nyilatkozatot tettek, amelyekből világosan látszott: nincsenek tisztában az adott tisztséggel járó feladat- és hatáskörökkel - tette hozzá.
Vágólapra másolva!

Bár az önkormányzati kampány során az ellenzéki sajtó kritikátlanul támogatta Karácsony Gergelyt – és általában az ellenzéki polgármester- és képviselőjelölteket –, miután a Párbeszéd társelnöke győzött az október 13-i voksoláson és elfoglalta főpolgármesteri hivatalát, az említett orgánumok elkezdték ízekre szedni a sok esetben a hozzáértés hiányáról tanúskodó, megvalósíthatatlan programelemeiket.

- idézte fel a jelenség értékelése közben Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője a Magyar Nemzetnek.

Szavai szerint az a tény, hogy a kampány idején a magukat „független-objektív" sajtóorgánumnak maszkírozó médiumok nem rukkoltak elő azokkal a tényekkel, amelyekről most „kénytelenek" írni, egyértelműen megdönti pártatlanságuk mítoszát.

A balliberális sajtó csak a választás után kritizálta a balliberális ígéreteket Forrás: MTI/Balogh Zoltán

– Azt a hamis látszatot próbálják kelteni, hogy a baloldallal szemben is fogalmaznak meg kritikát, de látható, hogy már csak a lefutott meccs után tálalják a híreket, és a kampány alatt fake news-gyárként működtek – mutatott rá az Alapjogokért Központ elemzője. Párkányi Eszter hangsúlyozta:

Párkányi Eszter a baloldali sajtó álságosságára a legjobb példaként a Lokál tervezett „betiltásának" ügyét nevezte. – Bár szavakban mindig a sajtószabadság mellett állnak ki a balliberális körök, már korábban kialakították azt a narratívát, miszerint az ő sajtójukon kívül minden egyéb propagandának minősül, így utóbbi nem élvez védelmet. Ebből fakadóan most nem hallunk siránkozást a médiapluralizmus megsértése miatt a baloldalról – fejtette ki az elemző.