Karácsony azzal dicsekedett: Soros emberénél próbálkozott, hogy megkerülje a magyar kormányt

Karácsony Gergely szavaz Zuglóban az Önkormányzati választásokon 2019 október 13-án
Vágólapra másolva!
A Gazeta Wyborczanak adott interjújában Karácsony Gergely főpolgármester azzal dicsekedett, hogy Frans Timmermans segítségével akarja megkerülni a magyar kormányt az uniós források elosztásánál. Mint ismert, a holland politikus Soros György egyik legmegbízhatóbb európai politikusa. Összeérnek a szálak. 
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely, főpolgármester a Gazeta Wyborcza nevű lengyel napilapnak adott interjút, amelyben egyrészről meghirdette a kelet-európai régió balliberális vezetésű városai közötti együttműködést, másrészről pedig arról beszélt, nemzetközi segítséggel szeretné megkerülni a magyar kabinetet.

Utóbbi kapcsán kifejtette, azt szeretnék elérni Brüsszelben, hogy az uniós fejlesztési pénzek közvetlenül az érintett főpolgármesterekhez legyenek irányítva, ne pedig a kormányokhoz. Ez a lengyel napilapnak is sok volt, a tervet "rendkívül merészként" jellemezték. Ugyanis a gyakorlatban ez nem jelent mást, minthogy Karácsony nyíltan a nemzeti kormányok kijátszását szorgalmazza. (Természetesen ez nonszensz, ő is tudja, de muszáj egy nem létező terepen megjelennie, hiszen a valóságos döntéseket Gyurcsány Ferenc hozza.) Ami viszont ennél is meredekebb:

Karácsony azzal dicsekedett, hogy mindezt Soros György emberén keresztül valósítaná meg.

A lengyel napilapnak ugyanis ismertette, tervéről már beszélt Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével, aki ezzel kapcsolatban "együtt érzőnek" mutatkozott.

Karácsony Gergely szavaz Zuglóban az önkormányzati választásokon 2019 október 13-án Fotó: Szabó Gábor - Origo

A két politikus egyébként október elején találkozott a brüsszeli Európai Parlament épületében, a megbeszélés jó hangulatban telt. Sok minden nem szivárgott ki az eseményről, csak sejthető, miről volt szó: Timmermans nemrég egy nyilvános rendezvényen üzent hadat a nemzetállamoknak.

Nem ez volt az első példa arra, hogy Karácsony külföldön tapogatózott. Éppen tegnap számoltunk be róla, hogy Sadiq Khan, London pakisztáni hátterű, muszlim városvezetőjének írt levelet.