Hazudott a Bölcs Várról Karácsony Gergely párttársa, V. Naszályi Márta polgármester

Bölcs Vár bejárás
Vágólapra másolva!
Valószínűleg ezen senki nem lepődik meg: Karácsony Gergely párttársa, az első kerületi polgármester, V. Naszályi Márta hazudott a Bölcs Várról. Ennek ellenére, a Magyar Nemzeti Bank főkoordinátora nyugodt levélben meghívta a Gyurcsány vezette ellenzék egyik leghangosabb "politikusát", hogy nézze meg saját szemével az épületet. Az épület megtekintése, a díjnyertes felújítás eredményeinek és a házban folyó tevékenység egészének bemutatása érdekében nyílt levélben hívta meg a Magyar Nemzeti Bank oktatási főkoordinátora V. Naszályi Mártát, az I. kerület polgármesterét a Bölcs Várba. A levél a polgármester múlt heti interjújára reagált, amelyben V. Naszályi Márta egyebek mellett a jegybank által létrehozott PADA alapítvány működtette, az I. kerületi Úri utcai intézmény működését bírálta. A levél felhívja a figyelmet arra: az épületben nem működik borospince és étterem sem. 
Vágólapra másolva!

Dubéczi Zoltán elnöki főtanácsadó, az MNB oktatási programjainak főkoordinátora arról írt, az Úri utca 21. szám alatt működő egykori Városháza épületének felújítása és újbóli, az épülethez méltó funkciók szerinti birtokba vétele egyszerre minősült értékmentő és értékteremtő beruházásnak. Felhívta a figyelmet arra is, hogy

helyreállítását az UNESCO nemzetközi műemlékvédelmi szervezete, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS-Díjjal jutalmazta.

Az épületben folyó tevékenységek közül Dubéczi Zoltán többek között kiemelte a Pécsi Tudományegyetemmel és a győri Széchenyi István Egyetemmel közösen szervezett, alapítványi támogatással létrejött doktori programokat, valamint a szintén a Bölcs Várban elindított, Kína és Közép-Kelet-Európa első, innovatív, kettős diplomát adó MBA képzését, a Fudan-Corvinus Double Degree MBA programot. Felhívta a figyelmet továbbá a házban működő PAGEO Geopolitikai Kutatóintézet tevékenységére, amelyért a szervezet a kínai-európai gazdasági kapcsolatokért kifejtett kutatói munka elismeréseként

európai-kínai gazdaságkutatási díjban részesült.

A Bölcs Vár Fotó: Szabó Gábor - Origo

Dubéczi Zoltán azt írta: az Alapítvány a sokáig zárt intézményt újra megnyitotta az érdeklődők számára, így a rendezvények ideje alatt és szervezett túrák formájában bárki megtekintheti a régi budai Városházát, az épületben működő PABOOKS könyvesboltot, valamint a budavári pénzverés történetét is bemutató érmekiállítást.

A jegybanki vezető külön jelezte, hogy

az épületben nem működik borospince és étterem sem;

a korábban rövid ideig nyitva álló egyetlen étterem épp a környék lakóinak jelzéseire reagálva, a jó szomszédság megteremtése és megőrzése miatt zárt be. Az épületben működő büfé a programokon részt vevő hallgatók és vendégek ellátását szolgálja.

Dubéczi Zoltán az épület megtekintése, a díjnyertes felújítás eredményeinek és a házban folyó tevékenység egészének bemutatása érdekében meghívta az I. kerület polgármesterét és munkatársait a Bölcs Várba annak reményében, hogy a látogatás alkalmat ad az épülettel, és az ott folyó munkával kapcsolatos tények megismerésére, bízva abban, hogy a személyes találkozót követően

a kerület polgármestere is büszke lesz az irányítása alatt álló kerületben működő fontos építészeti, kulturális és multidiszciplináris központ eredményeire.

Ha Karácsony Gergely párttársa válaszol valamit, megírjuk.